Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează vineri, 10 noiembrie, la ora 14.00, un curs pentru profesorii și pentru angajații administrativi în serviciile de suport – cei care lucrează în secretariate, în cămine, casierii și în biblioteci. Scopul este ca aceștia să învețe cum să recunoască un student care are probleme, cum să îl abordeze și cum să gestioneze situația. Cursul va fi susținut de Irina Șubredu, consilier în carieră al Universității, specializat în ajutorarea studenților care au probleme personale sau profesionale.

„Cadrele didactice și angajații din serviciile de suport se întîlnesc zi de zi cu studenții și este mai ușor pentru ei să observe atunci cînd aceștia au nevoie de ajutor, dacă știu la ce să se uite. Încercăm să-i învățăm la ce să se uite și ce să facă mai departe”, a precizat Irina Șubredu, psiholog în Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți al UAIC.

Conform psihologului, profesorii și angajații universității ar trebui să se uite la indiciile verbale sau non-verbale ale studentului cu probleme – absențe, aspectul fizic neîngrijit, lipsă de implicare, schimbări în comportament, dificultăți de somn, lipsa de concentrare și de atenție la ore. „E important să fim atenți la asta și să punem o întrebare, să vedem ce se întîmplă cu ei și cum le putem veni în ajutor”, a mai spus Irina Șubredu.

Cei care doresc să participe se pot înscrie la adresa de e-mail silviu.tita@uaic.ro sau completînd formularul http://tinyurl.com/SeminarPACT pînă la data de 8 noiembrie. Pînă acum s-au înscris deja treizeci de persoane, dintre care jumătate sînt cadre didactice și jumătate angajați administrativi în serviciile de suport.

Cursul face parte din proiectul UAIC „PACT pentru incluziune – Peers, Administrativi, Consilieri, Tutori împreună pentru creșterea echității sociale” ce vine în sprijinul tinerilor care provin din medii defavorizate, din mediul rural și din orașe mici și care au probleme emoționale.

Sursă foto: www.radioiasi.ro