Facultatea de Istorie, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, împreună cu Centrul de Istorie a secolului XX, organizează joi, 10 noiembrie, la ora 17:00,  Colocviul „C. S. Lewis”. Evenimentul va avea loc în sala H1, din corpul H al UAIC și cuprinde două conferințe despre activitatea lui C. S. Lewis și despre cum a fost a înțeles acesta în România, susținute de profesorul Paul E. Michelson,  de la Huntington University din Statele Unite, și lect. univ. dr. Daniela Vasiliu, de la Catedra de Engleză a Facultății de Litere a UAIC.

Prima conferință, intitulată „C. S. Lewis, Historian, Philosopher of culture, and Theologian”, va fi susținută de profesorul Paul E. Michelson, care va vorbi despre istoricul C. S. Lewis, despre filosofia lui asupra istoriei și despre unele dintre cele mai importante lucrări istorice ale acestuia. Cea de-a doua conferință, intitulată „Receptarea lui C. S. Lewis în România”, va fi susținută de lect. univ. dr. Daniela Vasiliu. Colocviul va fi moderat de prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon, de la Facultatea de Istorie a UAIC.

„Amploarea scrierilor lui Lewis este un fel de educație cuprinzătoare în sine. Am ajuns să apreciez faptul că Lewis nu se abate niciodată de la o abordare calmă în scrierile sale de non-ficțiune; că nu strigă niciodată la cititorii săi, ci presupune că și ei sînt oameni raționali și sensibili. Colocviul, de fapt, este ținut parțial pentru a recunoaște împlinirea a 70 de ani de la publicarea cărții lui C. S. Lewis, Creștinismul pur și simplu, votată de americani, în urmă cu cîțiva ani, drept a doua cea mai importantă carte creștină publicată vreodată”, a declarat profesorul Paul E. Michelson.

Colocviul „C. S. Lewis” este la a șasea ediție și are ca scop descoperirea și celebrarea moștenire spirituale lăsate de C. S. Lewis.

C. S. Lewis a fost scriitor și cadru universitar britanic, cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievală, apologiile creștine, lucrările de critică și romanele de ficțiune, precum Cronicile din Narnia.

Sursă foto: danutm.wordpress.com