Vineri, 18 octombrie, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) va fi reluată seria conferințelor interdisciplinare, organizate de dr. Richard Constantinescu, titularul disciplinei de Istoria Medicinei. Astfel, de la ora 14.00,  în Aula „George Emil Palade” a UMF va avea loc conferința  „Spațiul sacru contemporan. O privire din interior”, susținută de prof. univ. dr. Augustin Ioan. În cadrul aceluiași eveniment va fi lansată și cartea Piatra din capul unghiului, a arhitectului Augustin Ioan, publicată la Editura „Doxologia” din Iași.

„Vom discuta despre cîteva exemple de arhitectură religioasă și memorială contemporane, inclusiv despre Catedrala Arhiepiscopală și Regală cu necropolă de la Curtea de Argeș, pe care am proiectat-o”, a declarat prof. univ. dr. arh. Augustin Ioan.

Proiectul Catedralei Arhiepiscopale de la Curtea de Argeș, a cărei construcție a fost finalizată în 2016, a primit Premiul pentru arhitectură „Duiliu Marcu” al Academiei Române.

Arhitectul Augustin Ioan este profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și autorul a numeroase lucrări de specialitate. A fost vicepreședinte al Uniunii Arhitecților din România (1999-2004) și este membru al Comitetului Director al Ordinului Arhitecților Români (1994-2004 și din 2014) și al mai multor asociații de arhitectură din SUA și Marea Britanie.

Seria Conferințele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” a fost inițiată în octombrie 2017, de atunci numeroase personalități fiind invitate să susțină prelegeri. Prima astfel de conferință a avut loc pe 8 noiembrie 2017, s-a intitulat „Istoria transplantului în România” și a fost susținută de academicianul Irinel Popescu.