Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează joi, 14 martie 2019, ora 18.00, în sala „Vespassian Pella”, o nouă ședință de cerc a Atelierului de Creaţii Intelectuale „Insignis, Scientia & Ars”, cu titlul „Autori – Industrii creative. Argumente pro şi contra în cinetica dreptului de autor”. Această dezbatere se desfăşoară în cadrul proiectului Jean Monnet, EucreaTip, ce are ca scop inovarea, schimbul de cunoștințe și comunicarea pe teme legate de Uniunea Europeană. Toţi cei prezenți la ședință vor primi un certificat de participare.

Invitații evenimentului sînt lect. univ. dr. Simona Catrinel Avarvarei, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, lect. univ. dr. Nicoleta Rodica Dominte, de la Facultatea de Drept, specialistă în dreptul de proprietate intelectuală și dr. Sorin Mazilu, cercetător la Centrul de Studii Europene al UAIC, specialist în industrie creativă. Aceștia vor discuta despre drepturile de autor, în raporturile dintre autori şi industrii creative.

„Evenimentul își propune să inițieze o dezbatere adresată tuturor celor interesați, îndeosebi studenților și masteranzilor Universității, pe tema rolului drepturilor de autor în susținerea industriilor creative. În cadrul unui dialog interdisciplinar, ancorat cu precădere în sfera științelor juridice și economice, vom cîntări argumentele pro și contra ale protecției creațiilor intelectuale umane, raportîndu-ne la evoluțiile recente ale societății (a patra revoluție tehnologică, economia colaborativă s.a.)”, a declarat dr. Sorin Mazilu, coordonatorul evenimentului.

Înființat în luna mai a anului 2015, Atelierul de Creații Intelectuale „Insignis, Scientia & Ars” este unul din cele patru cercuri, coordonate de cadre didactice, care funcționează în cadrul Centrului Robertianum de Drept Privat de la Facultatea de Drept a UAIC și organizează dezbateri juridice, din dorința de a informa și a dezvolta puterea de reflecție, gîndirea analitică și creativă a studenților.

Sursă foto: www.laws.uaic.ro