Clubul de literatură și arte „Vasile Voiculescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF), în parteneriat cu Editura Herald din București, organizează miercuri, 15 decembrie, de la ora 17:00, evenimentul intitulat „În mintea lor. Creierul adolescenților”. Manifestarea va reprezenta un dialog online între dr. Richard Constantinescu, coordonatorul clubului și titularul Disciplinei Istoria Medicinei de la UMF, Sorin Lucaci, psiholog și PR al Editurii Herald, și Sabina Strugariu, psihoterapeut specializat în terapia integrativă și psihoterapia copilului și adolescentului. Aceasta va avea loc pe platforma Zoom și va fi transmisă live, pe pagina de Facebook a UMF Iași, fiind destinată „tuturor acelora care vor să înțeleagă viața secretă din creierul adolescenților”. Persoanele care vor urmări întîlnirea și vor adresa o întrebare sau vor scrie un comentariu interesant vor putea cîștiga o carte, în urma unei trageri la sorți.

Dialogul are ca fundament volumul autorului și universitarului american Daniel J. Siegel: Vîltoarea minții. Puterea și rolul transformărilor cerebrale în adolescență.

„Întîlnirea se înscrie într-o serie de dialoguri care au în prim-plan «creierul». Grigore T. Popa, patronul spiritual al universității, cel mai important neurocercetător român din secololul al XX-lea, și savantul care a a scris și vorbit despre neuroplasticitate încă din anii ’40, considera creierul primum movens al realității și susținea că «fără o cunoaștere adîncă a creierului, nimeni nu ar trebui să se încumete a dirigui societatea». Evenimentul pornește dinspre creier și revine înspre creier. Cartea „Vîltoarea minții. Puterea și rolul transformărilor cerebrale în adolescență”, scrisă de cunoscutul și apreciatul psihiatru și educator Daniel J. Siegel, publicată în acest an la Editura Herald din București, este prilej de a dialoga despre una dintre cele mai fremătătoare perioade ale vieții noastre: adolescența”, a precizat dr. Richard Constantinescu.

Clubul de literatură „Vasile Voiculescu” a fost înființat în 2004 și își propune să aducă în rîndul studenților UMF Iași cărți și teme pentru analiză și dezbatere, dar și să lanseze tineri talentați, care își pot expune, într-un spațiu deschis, creațiile literare.

Sursă foto: www.news.umfiasi.ro