În perioada 20-22 mai, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Iași organizează o nouă ediție a evenimentului „Studentul ieșean”, ce va avea ca temă „Quo vadis, tinere?”, adică „Încotro, tinere, unde se îndreaptă viața ta?” .

Evenimentul se întinde pe parcursul a trei zile de activități, care vor cuprinde Gala Voluntarilor, o seară de bal, o conferință și o zi dedicată atelierelor de lucru pe teme de dezvoltare personală: inteligență emoțională, comunicare, atenția și managementul timpului. Activitatea va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a ASCOR Iași.  

„Tema de anul acesta este «Quo vadis, tinere?», tocmai pentru a ne gîndi cu toții la direcția pe care noi, tinerii de astăzi, o putem da comunității în care trăim, asemenea tinerilor care au avut curajul să organizeze Marea Serbare de la Putna. În cadrul conferinței am invitat trei tineri de valoare, de la care putem învăța consecvența, dedicarea și perseverența: Pr. Mihail Siminciuc, președinte ATOR (Asociația Tineretul Ortodox Român) Iași și preot misionar în cadrul Departamentului de Misiune pentru Tineret al Arhipiscopiei Iașilor, Alexandra Nadane, președinte „România pentru Viață” și director executiv al Centrului de consiliere pentru părinți și copii „Sfînta Alexandra Împărăteasa” și Emanuel Buta, președinte ASCOR Iași în perioada 2014-2020. Prin intermediul acestui eveniment ne propunem să provocăm tinerii să dea un sens acțiunilor proprii și să îi facem să conștientizeze că fiecare are un rol important în societatea în care trăim”, a declarat Petronela-Amorina Roșcan, coordonator al subdepartamentului proiecte al ASCOR Iași.
Tematica evenimentului este în stînsă legătură cu Serbarea de la Putna din august 1871, organizată de studențimea ieșeană. Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la marea „Serbare de la Putna”, manifestare determinantă pentru definirea identității românești în istorie. Inițiată și marcată, între alții, de Mihai Eminescu, Ioan Slavici și Ciprian Porumbescu, la care s-au asociat tinerii români de pretutindeni, „Serbarea de la Putna” a însemnat, definirea idealului unității naționale, realizat cîteva decenii mai tîrziu.  

„Studentul ieșean” este un eveniment aflat, anul acesta, la cea de-a VII-a ediție. Anul trecut. evenimentul s-a desfășurat online și a avut ca temă „Despre Public Speaking și cum să înveți”.

ASCOR Iași a fost înființată la 14 octombrie 1990, din iniţiativa unui grup de studenţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, cu sprijinul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acea vreme Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Anul trecut asociația a împlinit 30 de ani de activitate neîntreruptă.

Sursă foto: www.facebook.com/iasi.ascor