Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași, organizează, în colaborare cu Ansamblul Folcloric Studențesc „Doina Carpaților”, cea de-a treia ediție a Festivalului Folcloric Studențesc „Hora celor 7 coline“. Evenimentul va avea loc vineri, 6 octombrie, începînd de la ora 18:00, în sala „Gaudeamus” a CCS.

Festivalul este organizat cu scopul de a pune în valoare cîntecele și jocurile tradiționale românești, dar și de a promova activitățile studenților dansatori care participă la cursurile organizate de Casele de Cultură ale Studenților din țară.

„Festivalul se află deja la a treia ediție si el așa a fost si gîndit, să aibă continuitate și ca Ansambului Folcloric Studențesc «Doina Carpaților» să aibă un festival propriu. Noutatea acestei ediții este însuși faptul că ne putem desfășura fizic, cu public, însă ne gîndim și la cei ce nu pot veni în sala de spectacol și vom difuza live evenimentul, pe pagina de Facebook a CCS”, a declarat coregraful Mihaela Cojocaru.

Spectacolul va fi prezentat de regizorul Andrei Ciobanu, iar în program sînt incluse momente artistice specifice fiecărei zone a țării. Invitații din acest an ai festivalului sînt: Ansamblul Folcloric Studențesc „Junii Brașovului”, de la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul”, de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, și Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul”, de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași. În cadrul evenimentului vor urca pe scenă și artiști precum Luiza Lăuș, Roxana Cojocaru Serea și Karla Ursu.

Accesul fizic la eveniment se va putea face doar pe bază de invitație, dar acest lucru nu exclude prezentarea dovezii de vaccinare sau a trecerii prin boală. Persoanele vaccinate pot participa doar dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar cei care au trecut prin boală pot participa doar dacă se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Sala de spectacol va putea fi ocupată doar în proporție de 30%.

Sursă foto: www.ziaruldeiasi.ro