Sala Pasilor Pierduti a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a gazduit aseara deschiderea actiunii „Iasul industriilor creative.” La eveniment au fost prezenti reprezentantii institutiilor organizatoare : prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactica la TUIASI, prof. univ. dr. ing. Traian Stanciulescu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, prof. univ. dr. ing. Boris Plahteanu de la Institutul de Inventica, prof. Univ. Dr. Gheorghe Plesu, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Iasi. Principalul obiectiv al proiectului este de a exploata potentialul industriilor culturale, de a creea strategii zentru a consolida economia regionala. ”Sper ca in aceasta zi sa fi reusit sa punem o caramida in temelia Iasului industriilor cretive pe care generatia tanara sa se poata dezvolta. Vom reusi doar unindu-ne eforturile, dialogand, conlucrand. Putem schimba concepte si atinge performanta”, a declarat prof. univ.dr. ing Antonela Curteza, de la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iasi” (UTI).

In cea de-a doua parte a manifestarii, prof. univ. dr. ing. Boris Plahteanu, de la Institutul National de Inventica, a tinut o prelegere pe tema „Cultura Inovationala si Scoala Ieseana de Inventica”. Cea de-a doua tema a fost prezentata de prof. univ. dr. Gheorghe PleÅŸu, preÅŸedinte AOAI, si s-a axat pe particularitatile industriei creative la nivelul Iasului prin conlucrarea intre intreprinzatori locali si UTI. „Scoala de Inventica se constituie ca un brand al Iasului. Sunt convins ca, pe viitor, industriile creative vor patrunde si in medicina si in agricultura, tot ceea ce va fi necesar omului va fi creat printr-o industri creativa”, a declarat cel sus-mentionat.

Proiectul „Iasul industriilor creative” marcheaza si punerea in practica a proiectului INTERREG IVC – ORGANZA, desfasurat in perioada 2010 – 2012, ce are ca scop investigarea premiselor pentru a obtine succesul.

Eliza Gitman

Carmen Cojocariu