Toti profesorii Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi (UMF) trebuie sa foloseasca platforma de E-learning achizionata de institutie prin intermediul unui program european de 1,5 milioane de euro. Astfel, de pe 12 aprilie, cadrele didactice de la Medicina trebuie sa isi acceseze zilnic conturile prin intermediul unei parole unice, pentru a-si raporta activitatea de cercetare stiintifica, pentru a revizui si actualiza materialul didactic oferit studentilor si pentru a nota frecventa studentilor la lucrarile practice, laboratoare si stagii. In plus, tot prin intermediul paltformei, profesorii de la UMF sunt obligati sa anunte programarea examenelor si sa inregistreze notele obtinute de studenti. „Platforma E-Learning este folosita de toti profesorii de la Medicina, deoarece acestia au facut acolo raportarea cercetarii stiintifice”, a precizat prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF.

In cazul studentilor, utilizarea platformei E-Learning nu este inca obligatorie, desi toti studentii au primit datele necesare pentru a-si crea cont: „Studentii au primit parole, insa nu sunt inca obligati sa utilizeze aceasta aplicatie. Ei se afla inca in perioada de acomodare si de instruire cu privire la modul de utilizare a platformei”, a mentionat rectorul UMF. Prin accesarea propriului cont fiecare student isi poate verifica fisa de studii, poate consulta cursurile disciplinelor pe care le studiaza si are acces la grupul anului de studiu in care se afla. Si parintii studentilor vor primi pe parcurs o parola de acces prin ca sa poata verifica situatia scolara a copiilor. In ceea ce priveste functionarea platformei, mai exista probleme care vizeaza accesarea conturilor de catre utilizatori, „in acest sens centrul de comunicatii poate fi oricand contactat, pentru solutionarea dificultatilor intampinate”, a mai adaugat rectorul Universitatii de Medicina.

Platforma E-Learning este un proiect cofinantat din fonduri europene. Pentru totalul de 1,5 milioane UMF a constribuit cu  30000 de euro, restul fiind fonduri nerambursabile. Aceasta a devenit functionala de pe 19 decembrie 2010 si la ora actuala poate fi accesata de 10000 de utilizatori.

Elena Gherasim