În perioada 24-25 noiembrie, la Iași are loc Simpozionul Național Studențesc „Musicologia Mirabilis”, ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Activitatea este organizată de Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” (UNAGE).

Pe parcursul celor două zile, studenți, masteranzi și doctoranzi de la UNAGE, de la  Universitatea Națională de Muzică București, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și Universitatea „Emanuel” din Oradea vor prezenta rezultatele studiilor lor muzicologice în cadrul a cinci arii tematice ale simpozionului.

Evenimentul va fi moderat de prof. univ. dr. Laura Vasiliu, conf. univ. dr. Loredana Viorica Iațeșen, conf. univ. dr. Diana-Beatrice Andron, lector univ. dr. Mihaela-Georgiana Balan.

„Simpozionul reprezintă o platformă unică, ce aduce în prim-plan inovații și perspective noi asupra muzicii și a impactului acesteia asupra societății. Participanții au ocazia de a explora diverse subiecte, cum ar fi istoria muzicii, analiza compozițională, estetica muzicală, interpretarea și tehnologia în muzică, punîndu-și imaginația și gîndirea critică la încercare”, a declarat prof. univ. dr. Laura Vasiliu.

„Musicologia Mirabilis” este un eveniment inițiat în 2003, sub coordonarea muzicologilor Laura Vasiliu și Gheorghe Duțică. Încă de la prima ediție, demersul științific a fost gîndit dintr-o dublă perspectivă: conferință, avînd ca rezultat publicarea volumului de studii Musicologia Mirabilis, și concurs național studențesc.

Sursă foto: www.portal.revistatimpul.ro