Banca Comercială Romînă (BCR), în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), va susține marți, 24 noiembrie, atelierul de educație financiară „Școala de Bani”. Programul va începe de la ora 14:00, în mediul on-line. Înscrierile se fac prin completarea unui chestionar, iar participarea este gratuită.

Scopul atelierului este împărtășirea sfaturilor în administrarea banilor, dar și creșterea încrederii în deciziile financiare. Mindfulness-ulfinanciar presupune înlăturarea stresului cauzat de bani și dobîndirea stării necesare pentru alegeri inteligente. Cursul, creat împreuna cu psihologul clinician Gáspár György, încearcă să ofere soluții pentru criza cauzată de virusul SARS-CoV-2.

„Preocuparea noastră pentru educație financiară și pentru ghidarea clienților noștri către prosperitate deja nu mai este o noutate. Ce este, totuși, o noutate și de aceea ne adresăm prin acest proiect studenților UAIC, este că mereu dezvoltăm, adăugăm informații noi, actualizăm conținutul oferit. Dacă acum doi ani intram în Cartea Recordurilor împreuna cu UAIC pentru cea mai mare lecție de educație financiară, acum venim cu un atelier adaptat contextului actual”, a declarat Oana Claudia Grădinaru, coordonator de comunicare la BCR.

Conform unor studii recente ale rețelei de consultanță KPMG, din cauza lipsei de educație financiară din instituțiile de învățămînt, România se află în coada clasamentului la educație financiară în Europa Centrală si cea Sud-Estică, iar la nivel mondial se situează pe locul 124 din 141.

„Școala de Bani BCR” este cel mai amplu proiect de educație financiară din România. La 1 noiembrie 2018, alături de UAIC, a primit din partea  Guinness World Record certificarea recordului pentru cea mai mare lecție de educație financiară din lume.

Sursă foto: www.economica.net