Centrul de Studii Europene de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 18 – 19 mai 2018, conferința internațională EURINT 2018 – Reflecting on Europe’s (dis)order: scenarios for the EU’s future. Conferința va începe vineri, 18 mai, de la ora 09.30, în Sala Senatului, urmînd apoi, pînă sîmbătă inclusiv, un întreg program de dezbateri și activități. Lucrările prezentate vor fi publicate în revista CES Working Papers, sau în volumul conferinței EURINT proceedings.

Discuțiile participanților conferinței se vor axa pe unele dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă Europa și Uniunea Europeană în aceste momente, precum: Brexit, valurile uriașe de imigranți care vin spre Europa, relațiile UE – SUA, politici noi în domeniul migrației, piața unică digitală, spațiul european de libertate, securitate și justiție; UE – actor global etc.

Conferințele și dezbaterile din cele două zile vor fi susținute de experți în domeniu, cercetători, reprezentați de ONG-uri și consultanți. Peste 60 de persoane și-au anunțat prezența la eveniment.

„Conferința EURINT este o conferință anuală organizată de Centrul de Studii Europene, în parteneriat cu mai multe instituții, ce își propune să aducă în discuție mai multe teme importante de dezbatere din Uniunea Europeană. S-au întîmplat foarte multe în ultimul an și s-au schimbat foarte multe paradigme și relații între statele europene. De aceea trebuie să schimbăm idei și opinii pentru a crea noi strategii pentru a depăși aceste provocări. Tema principală a acestui an va fi cooperarea transfrontalieră la granița de est a UE, în jurul căreia se vor discuta și alte probleme de natură economică și geo-politică. Conferința este adresată experților în domeniu, din diferite arii de lucru, dar sînt bineveniți și studenții”, a declarat Gabreila Carmen Pascariu, directorul Centrului de Studii Europene.

Evenimentul face parte din seria de conferințe EURINT, lansată în 2013, în cadrul programului Jean Monnet. Ajunsă la a șaptea ediție, conferința a adunat în anii precedenți peste 400 de participanți din 35 de țări.

Sursă foto: 360.uaic.ro