În perioada 17 – 18 mai, Departamentul de Cercetare Inderdiciplinară – Domeniul Socio-Uman al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează a VI-a ediție a conferinței internaționale Perspectives in the humanities and social sciences, tema abordată în acest an fiind „Interdisciplinarity – An Umbrella Term?”.

Evenimentele care se vor desfășura pe parcursul celor două zile vor avea loc în sala C505 din Corpul C al UAIC, sala III.11 din Corpul A al UAIC, Muzeul UAIC și Turnul de Apă al UAIC. Programul evenimentelor începe vineri, 17 mai 2019, de la ora 9.30, cînd va avea loc deschiderea oficială a conferinței. În aceeași zi se vor desfășura o serie de prelegeri susținute de cadre didactice și cercetători ai UAIC, ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF), ai Universității „Ovidius” din Constanța și ai Universității din Zürich. Pe lîngă acestea, va fi susținut un atelier intitulat „The Development of Entrepreneurship in Romania. The Role of Institutional Environment”, la care sînt invitați Sorin Cociș, expert regional în fonduri europene, programe guvernamentale și parteneriate al BRD, Eugenia Niculina Dăscăleanu, director administrativ reginonal al BRD și Neculai Vițelaru, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

În cea de-a doua zi, 18 mai 2019, începînd cu ora 11.00, va avea loc conferința plenară „From Felix Klein’s Erlangen Program to Dan Barbilian’s Secondary Game: The Philological Side”, cu invitatul prof. univ. dr. Bogdan Suceavă, cadru didactic la California State University, Fullerton. „Tema de anul acesta a coferinței se referă tocmai la interdisciplinaritate, un concept destul de actual și, pentru noi, în calitate de cercetători într-un departament interdisciplinar, este o cerință de serviciu să fim prezenți la prelegeri; nu ne permitem să fim monodisciplinari. Sperăm să evidențiem și punctele bune și mai puțin bune ale interdisciplinarității, pentru că aceasta nu conduce întodeauna la rezultate pozitive”, a declarat cercetătorul Emanuel Grosu, unul dintre organizatorii conferinței.

La ediția de anul trecut, care a avut ca temă „Revoluțiile – o arheologie a schimbării”, au fost înscrise 119 lucrări, aparținînd unui număr de 139 de participanți din țări precum România, Republica Moldova, Turcia, Polonia sau Elveția.

Sursă foto: www.ecs-univ.ro