Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași organizează, în perioada 27-28 noiembrie, cea de-a XII-a ediție a Colocviului Centrului de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie Practică. Anul acesta evenimentul este intitulat „Narațiuni și discursuri identitare. Locuri, teritorii, lumi” și va avea loc în mediul on-line.

Ediția de anul acesta are ca temă relația dintre identitate și spațialitate. Colocviul va avea loc sub forma unor dialoguri și dezbateri, între cercetători cu experiență și tineri cercetători, care vor sublinia legătura dintre loc, identitate, narațiune și sens

„În ultimii ani, în științele umaniste se recuperează importanța ideii de spațialitate și au apărut mișcări intelectuale care revendică inclusiv o «turnură spațială» a studiilor culturale. Prin acest eveniment ne propunem să asigurăm un loc al dialogului interdisciplinar, în care cercetători din întreg spectrul științelor umane sunt invitați să își prezinte contribuțiile și să intre în dezbatere. Lucrările prezentate la colocviu, în varianta lor elaborată, vor trece printr-un proces de selecție realizat de un consiliu științific și vor fi publicate de centru fie într-un volum colectiv, fie într-o revistă academică”, a declarat Ioan Ciprian Bursuc, unul dintre organizatorii colocviului.

La edițiile anterioare au fost lansate dezbateri pe teme precum sfera publică, relația dintre imagine și text, corporalitatea, puterea, jocul, traducerea, tradiția, memoria.

Centrul de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie practică activează în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acesta a fost înființat în 2009, ca o continuare a vechiului Cerc de Hermeneutică fondat în 1994 de prof. univ. dr. Ștefan Afloroaei.

Sursă foto: www.digi24.ro