Cînd spui „jurnalism”,  te gîndești imediat la tot ce ține de imagine și, poate, ți se pare ideal și ușor. Ei bine, deși sună a clișeu, după acești trei ani de facultate, pot spune că este mult mai mult decît atît. Jurnalismul este solicitare, deschidere spre toate domeniile, este responsabilitate, este un drum cu multe piedici, însă din toate înveți ceva. Ca să ajungi să fii jurnalist, trebuie sa iei în calcul o multitudine de reguli, să te raportezi la o masă întreagă de oameni și de noutăți. Trebuie să fii onest, sincer, devotat și mereu la curent.

Jurnalismul te plimbă prin toate stările posibile – poți aștepta ore și zile răspunsuri la întrebări pe care le adresezi pentru redactarea unei știri, poți fi pus în postura în care să aștepți luni întregi întîlnirea cu o personalitate pe care trebuie sa o intervievezi, deși interviul trebuia făcut urgent, dar poți fi și bucuros cînd, după ore de muncă, îți iese un text.

Studenția la această specializare nu este ușoară. Cursurile, seminariile și laboratoarele reprezintă doar o mică parte din munca pe care noi, viitorii jurnaliști, o depunem. Practica pe teren este veriga cea mai importantă, asupra căreia îndrumătorii noștrii au pus accent. Participarea la evenimente și redactarea textelor ne definesc și ne construiesc profilul. Să scrii o știre nu e deloc simplu.  Răspunsurile la cele cinci întrebări (cine?, ce?, cînd?, unde?, de ce?) m-au pus în dificultate nu de puține ori, însă nu am renunțat.

Să fii student la Jurnalism înseamnă să cauți cît mai profund miezul unei probleme, să uiți de lene și de timiditate și să obții informațiile de care ai nevoie. „Armele” acestui domeniu sînt obiectivitatea, creativitatea și originalitatea. Înarmează-te, deci, cu ele, și profită de tot ceea ce-ți oferă această facultate.

Iar la final, vei cîntări anii de studenție și te vei bucura la cursul festiv, așa cum și noi, generația 2020, am visat și de care nu am avut parte.

Succes!