Mi-am dorit să fiu jurnalist, dar nu m-am considerat niciodată potrivită pentru această profesie. Îmi era frică – de necunoscut, de vorbit în public, de ținut speech-uri, frică pentru că știam că va veni momentul în care va trebui să iau un interviu și că voi eșua. Dar, cumva, mă vedeam făcînd ce mi-am dorit de cînd eram copil și mă visam, poate, la fel ca voi, Andreea Esca.

De atunci, am luat și interviuri, am fost la conferințe, am ținut speech-uri, am moderat un eveniment, am fost prezentă într-o emisiune de radio și într-o emisiune de televiziune și am vorbit în fața a sute de oameni, în Piața Unirii, la o proiecție de film. Am depășit acea barieră a fricii și, categoric, prezența mea aici și-a pus amprenta asupra dezvoltării și maturizării mele.

Aș vrea să pot spune că există un singur cuvînt care descrie studenția mea, dar, de fapt, sînt mai multe: implicare – în Asociația Studenților Jurnaliști, în festivalul Serile Filmului Românesc; șansă – de a cunoaște prieteni, de a-mi depăși temerile, de a mă ghida după instinct; muncă – pentru că am decis să fiu mereu activă, chiar și cînd nu aveam teme la facultate, pentru că mi-a plăcut să filmez și să montez și, mai ales, să fac voluntariat.

Eu nu mi-am dat ocazia să fiu nemulțumită de această specializare. Poate vor fi momente în care vei crede că ai ales greșit, că nu te descurci; am trecut și eu prin asta. Dar sigur vei avea colegi care să te motiveze și vor exista și profesori care vor crede în instinctele tale, în viziunea ta și în abilitățile de a fi onest, de a recunoaște că la o materie nu te pricepi, de a înțelege că „poți mai mult”.

Și dacă tot veni vorba despre materii, o să fiu sinceră cu tine. Pe unele le vei considera grele și nepotrivite, altele îți vor deschide ochii și te vor face să spui: „Asta vreau să fac și eu!”, fie că e vorba despre presă scrisă, radio, televiziune sau online. Uneori vei spune că e multă materie de învățat pentru sesiune, iar alteori că vrei să știi mai multe decît ți se prezintă la curs. Dar, categoric, învață ceva din toate, mai ales din presa scrisă, care stă la baza jurnalismului, și experimentează. Bate la uși, mergi în redacții, fă voluntariat!

N-am să-ți spun mai multe, ci am să te las să descoperi ce înseamnă să fii student la această specializare. Te încurajez să-ți urmezi instinctul, să cercetezi, să te documentezi și sper să ajungi să scrii și tu despre cei trei ani petrecuți aici, la Jurnalism.