Mă număr printre studenții care au venit la Jurnalism din pură pasiune, pasiune pentru scris, dar și din curiozitatea de a (re)descoperi oameni noi și noi orizonturi.

Jurnalismul n-a fost prima mea opțiune, pentru că în liceu mă vedeam avînd o carieră de avocat. Dar cînd am intrat și aici, și la Drept, cred că am luat decizia corectă cînd am confirmat locul la această facultate. Nu degeaba, cînd eram mică, mulți îmi spuneau că vorbesc prea mult și că pe viitor m-ar vedea ca pe o Andreea Esca. Astfel, viața m-a adus oarecum pe urmele ei.

Nu știu dacă pe viitor voi profesa în televiziune, radio sau presă scrisă, însă știu că îmi doresc să am o carieră în comunicare, pentru că-mi place să vorbesc, să scriu și să îmi exprim opiniile.
Dacă e un lucru pe care l-am învățat după trei ani la Jurnalism, ăsta e: să exprim liber mereu ceea ce gîndesc, în fața oricui și în orice situație, iar dacă oamenii îmi închid ușa în față și nu vor să aibă de-a face cu mine, atunci voi intra pe fereastră.

În plus, laboratorul de Mass-media din anul I, unde aveam de adus știri din mediul academic în fiecare săptămînă, și cursul practic, CuzaNet, din anul al II-lea – materii cu profesori de care îmi era foarte frică pe atunci – m-au făcut să mă redescopăr și să aflu că îmi place să scriu reportaje și să iau interviuri. Dar mai ales m-au ajutat să cunosc oameni noi și alți jurnaliști foarte buni în ceea ce fac (de la care am avut multe de învățat), cum e Cristina Hermeziu, pe care am avut ocazia să o intervievez anul trecut.
Pe parcurs, am aflat că profesorii care țineau aceste două materii de care îmi era frică sînt chiar oameni de treabă. Sînt persoane prietenoase, care vor să te ajute și care au fost nevoite să fie mai severe la un moment dat, pentru că astfel ne-au motivat să ne străduim să scriem mai bine, pînă am reușit să scoatem la lumină știri, reportaje și interviuri numai bune de publicat.

Așa că TU, viitorule student la Jurnalism, înarmează-te cu răbdare, lasă timiditatea deoparte, fii curios! Să nu-ți fie teamă să pui întrebări atunci cînd ai nelămuriri, pentru că în asta va consta și meseria ta!
Vei chestiona și vei intervieva oamenii pe diferite subiecte și vei vizita locuri noi, unde vei cunoaște persoane deosebite, care îți vor da adevărate lecții de viață.

Ca un ultim sfat, viitorule jurnalist: nu spune niciodată „nu” unei noi provocări, pentru că ți-e frică de necunoscut sau ți-e teamă că vei greși. Pentru că doar descoperind lucrurile de unul singur vei învăța din greșeli și vei avea parte de povești de neuitat, pe care, în final, le vei transpune cum știi tu mai bine în textele tale.