Nu doar că Ryan Reynolds a jucat rolul principal, dar a participat și la scrierea scenariului şi la producerea filmului Deadpool 2. În continuarea primului Deadpool (2016), Reynolds este același supererou care nu respectă rigorile clasice. Poți număra pe degetele de la o mînă scenele în care este serios, și nici măcar în momentele de cumpănă personajul nu poate să se abțină de la comentarii retorice sau glume de tot felul. Însă asta îl face unic și atît de iubit de către fanii filmelor cu supereroi.

Ca și în primul film al seriei, Deadpool continuă se se adreseze spectatorilor prin întrebări, priviri nedumerite către cameră, scoate în evidență în glumă lenea scenariștilor oricînd este cazul și continuă cu poantele în cele mai nepotrivite momente.

Deși cu un regizor nou, există o continuitate între cele două filme. Cu toate astea, scopurile personajului principal se vor schimba radical atunci cînd va fi pus în situații dificile. Wade Wilson, omul din spatele măștii, se vede nevoit să se alăture trupei X-Men alături de bunul său prieten mutant, Colossus. Deși caracterul și atitudinea nu-l recomandă pentru a fi un X-Man, Deadpool își dă silința, pînă într-un anumit punct. În prima misiune, acesta încearcă să-l ajute pe Russell, un supererou dolofan cu mîini de foc. Problema vine atunci cînd apare, din viitor, Cable (Josh Brolin), care vrea să-l omoare pe Russell. Pentru a-l opri și a-l salva pe Russell, Deadpool va alcătui o echipă de supereroi și nu prea.

Ca si în filmul anterior, se face haz de necaz, îmbinînd ingenios genurile dramă / acțiune / comedie. Păstrînd aceeași rețetă ca predecesorul, cu actori puțini, dar care știu să-și facă simțită prezența. De fapt, fiecare personaj secundar are una sau mai multe secvențe importante, de la Dopinder, șoferul lui Wade, pînă la Yukio. Josh Brolin intră excelent în pielea personajului bătrîn, ursuz și dur care vrea să-și facă singur dreptate, iar Domino, o eroină care are ca superputere norocul, interpretată de Zazie Beets este interesantă și pe alocuri amuzantă, dar nu cred că ar fi meritat să fie pe posterul filmului alături de Deadpool și Cable. În ce privește personajul principal, nu cred că ar exista un actor mai simpatic și mai nebun pentru a-l juca pe Deadpool. De fapt, cine îi urmărește activitatea lui Reynolds va vedea că există multe asemănări între el și Deadpool în viața reală.

Se întîmplă deseori, pe parcursul vizionării, ca o scenă sau alta să ți se pară familiară. Deși nu este o parodie obișnuită, în peliculă apar cîteva scene cunoscute din cinematografia americană, adaptate desigur în stilul inconfundabil Deadpool; De exemplu, memorabila scenă din Say Anything, cu serenada la geamul frumoasei Diane Court, sau și mai cunoscuta scenă din Primal Fear, cu un Deadpool scîrbos, dar extrem de hilar.

Și coloana sonoră folosește multe cîntece foarte cunoscute și vechi, precum „Ashes”, de Celine Dion, „In Your Eyes”, de Peter Gabriel sau „Take on Me”, de a-ha. Însă un astfel de film nu putea exista și fără o melodie proprie, astfel că DJ-ul Diplo împreună cu rapperii French Montana și Lil Pump și cîntăreața de 16 ani Zhavia au creat single-ul „Welcome To The Party”, care se aude exact în momentele cînd treaba devine serioasă pentru Deadpool și „the f-word”.

Exact cum era de așteptat din cauza stilului mai rebel al lui Deadpool, criticii de film își împart părerile asupra filmului. Andrew Freund de la Fox TV a spus că „Cu acțiune dublă și de două ori mai multe rîsete, Deadpool 2 este un film pe care trebuie să-l vezi mai mult decît o dată”, însă Ty Burr, de la Boston Globe, a scris că „Starul își joacă bine rolul, dar nu are atît de multă greutate pentru caracter ca Reynolds să-l joace. E ca un Robert Downey Jr., dar fără suflet.”

Între timp, Deadpool 2 a detronat regele box office-ului, Avengers: Infinity War, însă nu în SUA, ci pe plan internațional. În afara Americii, Deadpool a strâns 176,3 milioane de dolari în weekendul lansării și a devenit pelicula 20th Century Fox cu cel mai bun debut internaţional.

Cu siguranță Deadpool 2 nu este un film de vizionat cu cei mici în sală, însă pentru cei mai mari rămîne un film ce îmbină foarte bine comedia cu acțiunea. Dacă vă plac filmele care vă pun mereu la încercare abilitatea de a ghici ce se întîmplă, vă fac să rîdeți și să rămîneți surprinși pe marginea scaunului, Deadpool 2 este un must-see.

PS: Nu părăsiți sala după credite. Urmează alte două secvențe memorabile cu Ryan Reynolds și Deadpool.

Sursă foto: www.abc.net.au