Shubham Bannerjee, un băiat de 12 ani din Santa Clara, California, a inventat imprimanta Braille, folosind piese de Lego și alte materiale ieftine. Invenția care poartă numele BRAIGO, o combinație între termenii „Braille” și „Lego”, l-a costat pe elev 350$. Acesta reprezintă un preț mai mult decît accesibil pentru persoanele cu dizabilități, care pînă acum trebuiau să plătească circa 2000$ pe pentru o imprimantă Braille. Bannarjee plănuiește să facă un tutorial cu pașii care trebuie urmați pentru realizarea unui astfel de proiect, pe care îl va uploada pe Internet, împreună cu software-ul utilizat de el, pentru a-i ajuta pe toți cei care doresc să-și producă propria imprimantă Braille. Unul dintre dezavantajele acestei invenții este viteza redusă de printare: între 5 și 7 secunde pentru un caracter.

În prezent, omprimanta poate reproduce doar literele de la „A” la „Z” în Braille. Însă, pe viitor, băiatul are de gînd să programeze invenția să printeze și cifre pînă la 10. Conform www.livescience.com, cei de la Lego Group au lăudat inițiativa lui Bannarjee: „Sîntem foarte mîndri. Impresionantă muncă pentru o cauză nobilă!”

Shubham Bannarjee nu este primul care a încercat să realizeze o astfel de imprimantă. În anul 2010, un grup de studenți de „Northeastern University” și-au propus să facă ceva asemănător. Invenția lor a luat naștere dintr-o imprimantă Epson cu jet. Aceștia au înlocuit cartușele de cerneală cu două roți de imprimare în relief, fiecare printînd o jumătate de caracter Braille. Prețul de construire al acesteia este de 200$ și poate imprima un caracter pe secundă. Așteptăm să vedem dacă vor mai fi creativi care vor încerca să bată aceste recoduri.

Sursă foto: https://plus.google.com/111846984926437553504/posts