După pauza cauzată de pandemie, din anul 2020, pe 14, respectiv, 15 mai 2021 se va desfășura online cea de-a patra ediție a Simpozionului Internațional pentru Studenți și Tineri Cercetători, cunoscut sub numele de „InterCulturalia”. Acest eveniment este organizat de Catedra de Limba și literatura engleză și Catedra de Limba și literatura franceză de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, în parteneriat cu Facultatea de Geografie și Geologie a aceleiași universități, acestora alăturîndu-se și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara.

În acest an, la simpozion s-au înscris 114 studenți la nivelele licență, masterat și doctorat, din 25 de universități situate în 12 țări, de pe trei continente.

„Simpozionul a fost un prilej de discuții pe teme de comunicare, intercultură, globalizare, hibriditate, dislocare, relocare, transculturalitate, postistorie, postumanism, mass-media, umor în discursul parlamentar, traducere, autotraducer, etc., abordate din diverse perspective. Prin parteneriatul cu alte facultăți pe care le-am avut ulterior, numărul înscrierilor a crescut de la o ediție la alta. Anul acesta, InterCulturalia a devenit o manifestare cu o largă colaborare națională, prin alăturarea Universității din București și a Universității de Vest din Timișoara, un pod peste țări și continente, cu participanți la toate nivelele de studiu și tineri cercetători doctoranzi”, a declarat conf. univ. dr. Dana Bădulescu.

InterCulturalia a luat „naștere” în 2017, la inițiativa conf. univ. dr. Dana Bădulescu și a trei studente de la Facultatea de Litere, care au dorit să creeze un forum de schimb de idei pentru studenții care simt nevoia de a ieși din rutina strictă a cursurilor și programelor impuse sau de a aprofunda ceea ce le oferă acestea. Prin acest eveniment se intersectează unghiurile de abordare a interculturalității și transculturalității, din perspectiva mai multor domenii, și nu doar diversitățile culturale.

Sursă foto: www.facebook.com