Joi, 21 aprilie, începînd cu ora 19.00, Orchestra simfonică și Corul academic „Gavril Musicescu” ale Filarmonicii „Moldova” din Iași vor susține, la Casa de Cultură a Studenților, un concert vocal-simfonic sub bagheta dirijorului Adrian Morar, dirijor cu o experiență de peste 20 de ani în arta muzicii, prezent pe scenele Operelor din România, Franța, Elveția, Grecia, Ungaria, Germania și Spania. În cadrul acestui concert vor putea fi audiate lucrări de Luigi Cherubini – Requiem în do minor, stagiunea 2021-2022.

„Pe lîngă scopul principal al promovării mesajului Învierii Domnului Iisus Hristos printr-un concert vocal-simfonic cu o lucrare din repertoriul sacru, Requiemul de Luigi Cherubini, trebuie adăugat și cel de promovare a valorilor creștine în rîndul comunității din care face parte și Filarmonica «Moldova». Sînt sigur că va fi primit cu ovații si aprecieri, pentru că Requiemul lui Cherubini a fost, este și va rămîne una dintre cele mai cîntate lucrări din literatura muzicii sacre, iar aportul Corului și Orchestrei Filarmonicii «Moldova» este recunoscut în toată lumea ca fiind unul de înalt profesionalism și vibrație spirituală”, a declarat dirijorul Adrian Morar.

Adrian Morar a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a obţinut diploma de dirijat cor, apoi pe cea de canto şi pe cea de master în specialitatea Fenomenologie muzicală. Este dirijor al Operei Naţionale din Cluj-Napoca, dar susţine concerte alături de Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, precum şi alături de orchestre simfonice din Iași, Timişoara, Cluj-Napoca, Ploiești, Botoșani, Braşov, Craiova, Tîrgu-Mureş, Sibiu, Oradea, Satu-Mare.

Filarmonica „Moldova” din Iași a fost inaugurată la 9 octombrie 1942, printr-un concert susținut sub bagheta lui George Enescu, în sala Teatrului Național din Iași. Sala de concerte și sediul actual al Filarmonicii, de pe strada Cuza Vodă nr. 29, au fost inaugurate abia în anul 1957.