Editile online ale presei centrale anunta astazi despre faptul ca acei copii care folosesc dispozitivie electronice pot dezvolta probleme cu mainile si degetele, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ca temerea sa este ca la finalul „epocii Basescu” sa nu existe o intoarcere la momentul 2004, patronul RCS&RDS a urcat intr-un singur an pe locul 4 de pe pozitia a saptea in Top 300 Capital Cei mai bogati romani, in plina criza, statul roman poate cheltui pentru deszapezirea unui kilometru de autostrada mult mai mult decat tari in care iarna dureaza chiar si opt luni.

Adevarul (www.adevarul.ro)

Publicatia „Adevarul” ne informeaza intr-un articol despre faptul ca, oamenii de stiinta avertizeaza ca parintii care isi lasa copiii sa se joace pe dispozitivele electronice cu touchscreen trebuie sa fie constienti ca o asemenea utilizare pe termen lung este daunatoare pentru muschii mainilor, din pricina faptului ca acestia nu se mai dezvolta precum s-ar intampla in cazul scrisului de mana. Academia americana de Pediatrie recomanda ca un copil sa nu petreaca mai mult de doua ore pe zi in fata dispozitivelor video. De asemenea, parintii care au copii sub doi ani sunt incurajati sa protejeze copiii de orice dispozitiv electronic.

Cotidianul (www.cotidianul.ro)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca temerea sa este ca la finalul „epocii Basescu” sa nu existe o intoarcere la momentul 2004. Antonescu a facut referire, fara a o numi, la epoca Adrian Nastase. Liderul PNL a mai declarat, ca in opinia sa sunt persoane „influente in servicii” care fac presiuni ca premierul Victor Ponta sa candideze la alegerile prezidentiale de anul viitor, el mentionand totodata ca nu „baga mana in foc” ca PSD nu va face acest pas din diferite motive.

Evenimentul Zilei (www.evz.ro)

Proprietar al RCS&RDS, lider pe piata serviciilor de televiziune si de internet din Romania, Zoltan Teszari evita aparitiile publice, fiind supranumit „miliardarul invizibil”. Acesta a facut din RCS & RDS unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii in Ungaria, Cehia, Serbia, Spania, Italia, Slovacia si Croatia. In tara noastra, RCS&RDS a inregistrat, anul trecut, primul profit dupa mai multi ani de pierderi. In anul 2008, RCS&RDS avea o cifra de afaceri neta de 386,7 milioane euro si o pierdere de 22,9 de milioane de euro. 6.654 de persoane lucrau pentru operator in 2008. In 2011, cifra de afaceri a operatorului era de 478,7 milioane euro, iar pierderile erau de 2,9 milioane euro. Numarul angajatilor in 2011 crescuse la 6.910 persoane. Potrivit ultimelor date depuse la Ministerul de Finante, RCS&RDS a incheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri de 459 de milioane de euro, venituri totale de 633 milioane de euro si cu un profit de 19,7 milioane de euro. Numarul angajatilor a ajuns la 8.845 persoane.

Libertatea (www.libertatea.ro)

„Obrazul subtire cu cheltuiala se tine”, e deviza dupa care se ghideaza mai-marii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN). In plina criza, statul roman poate cheltui pentru deszapezirea unui kilometru de autostrada mult mai mult decat tari in care iarna dureaza chiar si opt luni. Sefii de la „Autostrazi” nu se uita la banii publici si platesc regeste pentru deszapezirea soselelor care ne brazdeaza patria. Pentru un kilometru de asfalt de pe care e indepartata zapada romanii aloca 5.300 de euro, un tarif piperat, care ii umileste pana si pe cei din tara lui Mos Craciun. Finlandezii platesc pentru aceleasi servicii doar 1.200 de euro pe kilometru, intr-o tara in care e iarna opt luni pe an! „In tarile nordice, deszapezirea nu se face pana la asfalt, ca la noi, iar soferii isi pot dota masinile cu anvelope speciale, cu crampoane”, este explicatia docta a directorului Narcis Neaga de la CNADN.

Oana Iovu