Astazi, in presa locala aflam ca au inceput iarasi lucrarile la Pasajul Nicolina pe sensul Nicolina-Podu Ros, ca CET s-ar tine de „golanii” desi a intrat in insolventa si ca pe strada Cicoarei din Iasi se intampla fenomene paranormale.

Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro)

In „Ziarul de Iasi” ni se aduce la cunostinta faptul ca s-au reluat lucrarile la Pasajul Nicolina fara ca acest lucru sa fie anuntat de Primarie sau de constructori. Primaria motiveaza prin declaratia puratorului de cuvant Sebastian Buraga „Acum se decapeaza asfaltul vechi pentru a se putea trece la moder­nizarea pasajului, respectiv la hidroizolatie. Se va circula cu dificultate pe acest tronson, dar este pacat sa nu se profite de aceasta vreme buna. Circulatia se va desafasura pe benzile libere”. Pe sensul dinspre Nicolina spre Podu Ros se circula pe o singura banda, trotuarele fiind de asemenea inchise. Aflam de asemenea ca „Investitia se ridică la 50 de milioane de lei, din fonduri europene.”

Evenimentul Regional al Moldovei (www.ziarulevenimentul.ro)

In ziarul „Evenimentul Regional al Moldovei” titlul nu corespunde cu articolul, acesta din urma fiind despre un fost gestionar al CET, acum pensionar, care nu isi poate debloca suma pastrata ca garantie de care CET in perioada in care acesta a fost gestionar. CET si DALKIA isi paseaza competenta de la una la alta in acest caz. „žDacă nu a intrat în posesia banilor, înseamnă că nu a predat gestiunea. Trebuie să treacă de contabilitate, de serviciul juridic, după care îi semnez adresa către CEC. Banii există, nu s-a atins nimeni de ei” a declarat Costel Bejenaru, administratorul special al CET Iasi. Nicio vorba insa despre insolventa CET.

Buna Ziua Iasi (www.bzi.ro)

Ziarul „Buna Ziua Iasi” ne anunta ca pe o anumita strada din Iasi, mai exact pe strada Cicoarei din cartoerul Dalas, se petrec fenomene paranormale. De fapt, fenomenele care se petrec acolo sunt anormale si se refera la faptul ca nici un postas sau taximetrist nu reuseste sa ajunga vreodata la adresa corecta. Totul din cauza faptului ca adresele nu sunt reglementate si fiecare locuitor al zonei are trecuta pe buletin adresa declarata de el. Astfel exista mai multe numere 44 sau 55, in capete diferite ale strazii ce are cativa kilometri. Intrebat despre caz, purtatorul de cuvant al Primariei, Sebastia Buraga declara: „Tocmai din acest motiv avem Serviciul GIS Cadastru. Inca din 2010 s-a inceput o inventariere. Anuntul este si acum pe site-ul primariei, pe prima pagina, cetatenii care au o problema de acest gen fiind sfatuiti si indrumati pas cu pas sa faca tot ce trebuie pentru eliminarea problemei. Ba mai mult, PUG-ul va include si un PUZ al acestei zone, PUZ care ne va ajuta la sistematizarea zonei. PUG-ul ar trebui sa il rezolvam in acest an”.