Ediţia online de astăzi a ziarului Adevărul ne informează despre faptul că Dunărea ar putea înregistra debite crescute în aval de sectorul Porţile de Fier-Zimnicea. Avertizarea de cod portocaliu este valabila pînă pe 26 mai, ora 18.00. Codul portocaliu este valabil pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt, Teleorman. „Asta după ce oficialii au anunţat de altfel ieri, în cadrul comandamentului întrunit la Guvern, că această creştere ar putea cauza ruperea digului de apărare a bălţii Ialomiţa, ceea ce ar duce la inundarea unui segment din Autostrada Soarelui. Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, acest dig a fost deja erodat de apă cu 14 metri, în creştere cu şase metri faţă de ultima măsurătoare de joi, când oficialul a vorbit prima dată de acest risc”, scrie Adevărul.  Dacă Dunărea va creşte există riscul ca Autostrada Soarelui pe tronsonul Feteşti-Cernavodă să fie inudată.  De asemenea, ar mai putea fi inundate şi două linii de înalta tensiune care merg spre centrala de la Cernavodă, calea ferată Bucureşti-Constanta şi conductele societăţii Conpet. Au fost trimise utilaje care au pus bolovani mari de piatră pentru a acoperi zona afectată de debitul crescut al fluviului.

Jurnalul Naţional(www.jurnalul.ro)

Jurnalul Naţional ne vorbeşte astăzi despre lotul olimpic de chimie al României. Elevii români au obţinut cinci medalii de aur, una de argint şi o medalie de bronz la echipe la Olimpiada Internaţională  de chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Fedaţia Rusă. „Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor romăneşti la această competeţie, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar trei medalii de aur din cele 10 posibile”, scrie Jurnalul Naţional.

Gândul(www.gandul.info)

Cotidianul online Gândul ne informează astăzi despre proiectul de lege propus de deputaţii PSD privind examenul pentru obţinerea permisului auto. Acest proiect prevede ca persoanele care nu au absolvit cel puţin opt clase să nu aibă dreptul să se prezinte la examen pentru a obţine permisul auto. „Proiectul este semnat de 11 parlamentari PSD şi unul de la UDMR şi a fost înregistrat în Camera Deputaţilor la începutul acestei luni”, scrie Gândul.info.