Două studente din Iași au fost premiate la gala Studenților din Străinătate (LSRS), ce a avut loc pe 8 ianuarie la Palatul Parlamentului, în București. Antonela Vieriu a primit distincția Studentul Român Erasmus al Anului, iar Raluca Drăgoi a acceptat Premiul Special în Arte.

Antonela Vieriu este studentă în anul al IV-lea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) și a beneficiat în anul universitar 2013 – 2014 de o mobilitate Erasmus în Germania, la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg. „Tot ce am trăit acolo a pus bazele formării mele ca student medicinist si care m-au ajutat să mă adaptez rapid la sistemul medical nemțesc, și nu în ultimul rînd, scrisorile medicale de acolo mă vor ajuta foarte mult la un loc de muncă serios în România”, a specificat studenta.

Antonela Vieriu a fost plecată în Germania timp de 10 luni, unde a practicat în spitale ca student Erasmus. „În Germania, spre deosebire de alte țări, nu ești menajat deloc ca student Erasmus. Odată ce ai intrat în sistem ești tratat de la egal la egal cu studenții nemți, chiar dacă tu nu ești vorbitor nativ”, a adăugat aceasta. Mai mult decît atît, a lucrat și part-time timp de șase luni, cot la cot cu studenții nemți, în cel mai renumit centru pentru monitorizarea pacienților cu epilepsie din Germania din cadrul Spitalului de Neurologie și Neurochirurgie din Freiburg, fiind singura studentă Erasmus care a trecut cu brio de interviu. „Acest job mi-a oferit și posibilitatea de a-mi plăti chiria pe ultimele luni, deoarece banii bursei Erasmus nu au acoperit toate cheltuielile”, a menționat Antonela Vieriu.

Alecsandra Raluca Drăgoi este masterandă în Fotografie Documentară şi de Fotojurnalism la Universitatea Westminster din Londra. A copilărit în Iași iar acum este stabilită în Londra încă de la începutul studenției.

Premiile Galei LSRS pentru Excelenţa Academică

Antonela Vieriu – Studentul Român Erasmus al Anului

Alecsandra Raluca Drăgoi – Studentul Anului la Arte(mențiune: Sabina Berariu)

Raluca Ada Popa – Marele Premiu Studentul Român al Anului în Străinătate

Ionuţ Budişteanu – Studentul Anului în România (Mențiuni: Tiberiu Popescu, Petronela Buiga)

Sergiu Iliev – Studentul Anului în Europa pentru nivelul universitar (mențiune: Isabela Manelici)

Alexandra-Maria Bocşe – Studentul Anului în Europa pentru nivelul postuniversitar (mențiune: Oana Țifrea — Marciuska și Monica Enescu)

Mădălina Vlăsceanu – Studentul Anului în Statele Unite ale Americii nivel universitar (mențiune: Florin Bogdănel Priboi)

Carla Baricz – Studentul Anului în Statele Unite ale Americii nivel postuniversitar (mențiune: Ana Găinaru)

Viorica Raluca Conţu – Studentul anului alte continente (America de Sud, Africa, Asia Australia) (mențiune: Andreea Duțu)