Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) înscriși la master și doctorat care nu sînt eligibili pentru programul Erasmus+ se pot înscrie pînă joi, 23 ianuarie 2020, la granturile oferite tinerilor cercetători de către Utrecht Network. Înscrierile se fac pe bază de dosar la secretariatul facultății la care candidatul este înmatriculat.

Dosarul trebuie să conțină un formular de înscriere, o scrisoare de recomandare a supraveghetorului, respectiv coordonatorului de program și o scrisoare de acceptare de către un coordonator academic din instituția gazdă.

Conform regulilor competiției, vor fi nominalizați cei mai buni trei studenți pe baza dosarelor de candidatură, iar reprezentanții Rețelei Utrecht vor realiza, ulterior, selecția finală. 

Studenții aleși în cadrul grantului pentru tineri cercetători vor avea posibilitatea să studieze într-o altă țară, la o universitate parteneră din Rețeaua Utrecht. Stagiul are o durată între o lună și șase luni și se desfășoară în perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021. În această perioadă, studenții pot urma și cursuri, însă bursa în valoare de 1.000 de euro este oferită numai masteranzilor și doctoranzilor care cercetează o anumită teză. De asemenea, doctoranzii care urmăresc numai cercetarea vor fi prioritari pentru selecția finală.

Tinerii doritori trebuie să verifice posibilele zone de cercetare ale universității la care doresc să urmeze cercetarea sau perioada de studiu și să găsească supraveghetorul, respectiv coordonatorul de program. În ajutorul lor poate veni biroul de relații internaționale, care poate găsi în locul studentului coordonatorul, însă este recomandat ca fiecare student să-și caute propriul coordonator, întrucît este una dintre sarcinile proiectului.

„Granturile Rețelei Utrecht pentru tineri cercetători reprezintă o bună oportunitate pentru masteranzii și doctoranzii UAIC de a derula stagii de cercetare la una dintre universitățile membre ale rețelei, în scopul de a finaliza cu succes teza de disertație sau de doctorat. Aceste grant-uri au fost acordate în fiecare an, încă de la aderarea Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași la Rețeaua Utrecht și au fost bine primite în rîndul studenților UAIC, de aceea sperăm că și în acest an interesul să fie unul pe măsură”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector UAIC.

Utrecht Network este o grupare de cooperări interuniversitare în Europa, care reunește 31 de universități din 26 de țări, ce au ca misiune comună împărtășirea celor mai bune practici și sporirea procesului de internaționalizare pentru și personalul didactic.

Sursă foto: utrecht-network.org