Marți, 8 noiembrie 2016, are loc concursul de selecție pentru bursele de studiu Erasmus+, anul universitar 2016-2017. Astfel, studenții mai au timp pînă luni, 7 noiembrie, ora 12.00, să-și depună dosarele de înscriere.

„Pînă acum avem cinci studenți înscriși care doresc burse Erasmus în Suedia, Portugalia și Franța. Avem și alte solicitări spre Spania de exemplu, unde am inițiat semnarea unor acorduri noi. La momentul actual facultatea noastră are relații strînse de colaborare cu grupuri de cercetare din 23 de țări UE în cadru proiect COST și are 12 acorduri Erasmus+ semnate. În total există șapte mobilități a cîte două luni, iar în general numărul de locuri depinde de banii alocați și necesitățile fiecărui student. De exemplu, anul trecut am avut un student doctorand în ultimul an care a avut nevoie de șase luni pentru a-și finaliza teza, asta însemnînd trei mobilități consumate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Alina-Adriana Minea. Conducerea facultății speră ca pînă la finalul anului să definitiveze și acordurile din Spania.

Dosarul de înscriere la concursul de selecție trebuie să cuprindă: CV, scrisoare de motivație, adeverință de student, certificat lingvistic, fișă de eligibilitate și cerere către decan pentru înscriere la concurs.
Dosarele complete vor fi depuse pînă pe 7 noiembrie, ora 12.00 la secretariat, la biroul responsabilului Erasmus pe facultate, conf. univ. dr. ing. Gheorghe Bădărău (departament SM), sau la prof. univ. dr. ing. Alina-Adriana Minea catedra TEPM.

Stadiul de studiu este de minim 3 luni și maxim 12 luni, iar cel de plasament de minimum 2 luni și maximum 12 luni; același student poate beneficia de maximum 12 luni de mobilitate per ciclu de studiu de licență, master sau doctorat. Stagiul de studiu presupune participare la ore, susținere de examene și primire de ECTS (note/credite), iar stagiul de plasament înseamnă practică pentru definitivarea unei lucrări de diplomă, disertație sau cercetare avansată.

COST reprezintă instrumentul european prin care este sprijinită cooperarea științifică și tehnică a cercetărilor din Europa. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a participat în perioada 24 – 29 octombrie 2016 la primul mare eveniment dintr-un proiect internațional tip COST finanțat prin HORIZON 2020, ce poartă numele de „NANOUPTAKE: Overcoming Barriers to Nanofluids Market Uptake”.

Sursă foto: iae-bordeaux.com