Un dialog – lansare pe tema cărții Ghid de supraviețuire mentală. De la criza globală la criza personală va fi organizat luni, 19 aprilie, de către Clubul de Literatură și Arte „Vasile Voiculescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași. Evenimentul, intitulat „Supravețuire mentală și sens în pandemie”, va fi moderat de dr. Richard Constantinescu. Printre invitați se numără autoarea cărții, Mioara Țârulescu, psihopedagog și specialist în psihologia comunicării, și Iuliana Răducan, manager al Editurii Creator. Manifestarea va începe la ora 18:00 și va fi transmisă online, pe platforma ZOOM, dar și pe paginile de YouTube și Facebook ale organizatorilor.

„Vom discuta despre faza actuală a crizei Covid, despre activarea resurselor personale și despre crizele «santinelă» care însoțesc pandemia”, a declarat Mioara Țârulescu, psihopedagog și specialist în psihologia comunicării.

Autoarea a analizat în volum frica, teama, anxietatea și frustrarea resimțite în contextul unei crize și a abordat perturbările psihice situaționale. Cartea a fost inspirată de criza de Covid-19, dar nu este dedicată acesteia, ci situațiilor de criză în general.

Clubul de Literatură și Arte „Vasile Voiculescu” al UMF Iași a fost înființat în 2004, cînd s-au sărbătorit patru decenii de existență a Cenaclului „Vasile Voiculescu”. Scopul clubului este de a le propune studenților de la UMF cărți și teme incitante pentru analiză și dezbateri, dar și de a lansa creațiile literare ale acestora. Coordonatorul clubului este dr. Richard Contantinescu, titularul al disciplinei de Istoria Medicinei de la UMF Iași.