Sîmbătă, 15 martie a.c, la Librăria Cărturești din Pallas Mall a avut loc lansarea numărului dublu (179-180, februarie-martie 2014) al revistei de cultură „Timpul“. Cu ocazia împlinirii a 138 de ani de la înființare, numărul aniversar al revistei culturale ieșene a ieșit cu un nou concept grafic și editorial.

La eveniment au luat parte prof. univ. dr. Daniel Condurache, scriitorul Radu Vancu și criticul literar Dragoș Varga, disncuțiile fiind moderate de către noul director al revistei „Timpul“, conf. univ. dr. Daniel Șandru. Atmosfera a fost întreținută de un moment muzical susținut de Artes Quartet.

Pe lîngă prezentarea noului număr al revistei, în cadrul evenimentului s-a discutat și despre jurnalismul cultural și însemnătatea acestuia în epoca new media.

„TIMPUL va spune ceva în geografia culturală a publicațiilor din România  dacă va ști să își cultive cu egală măsură și celălalte suporturi tehnologice. Mă refer aici la deskop, dar și la dispozitivele mobile”.

Prof. univ. dr. Daniel Condurache a atras atenția asupra faptului că revista culturală „Timpul“ are o misiune grea din pricina a două agresiuni care au creat și creează în continuare dificultăți presei scrise. Cea dintîi agresiune, transformea publicațiilor în instrumente de lucru pentru proprietarii din media, alături de cea de-a doua, schimbarea suportului, adică migrația către online a mai multor ziare, care mai devreme sau mai tîrziu nu se vor mai citi neapărat de pe hîrtie sînt conform, profesorului Daniel Condurache, principalii dușmani ai revistei culturale.

„TIMPUL va spune ceva în geografia culturală a publicațiilor din România  dacă va ști să își cultive cu egală măsură și celălalte suporturi tehnologice. Mă refer aici la deskop, dar și la dispozitivele mobile”, a explicat prof. univ. dr. Daniel Condurache.

Înfiinţat în 1876 la iniţiativa unor însemnaţi de oameni de cultură: Titu Maiorescu, Lascăr Catargiu, Vasile Pogor, Th. Rosetti, TIMPUL a impus, încă de la apariție, o direcție modernă în cultura românescă.