Misiune

CUZANET este site-ul agenției de presă a Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Site-ul vă oferă informații verificate și de calitate din toate domeniile de interes cu privire la mediul academic din Iași.

Pe lîngă știri și relatări din sfera actualității, agenția vă mai pune la dispoziție, în exclusivitate, și alte materiale publicistice de interes public, care se pot regăsi, SUB LUPĂ pe sub-secțiunile INTERVIUREPORTAJ, ANALIZĂ, DOSAR DE PRESĂ, ANCHETĂ. De asemenea, pe CUZANET, regăsiți  OPINII cu privire la cele mai importante subiecte ale zilei, iar la secțiunea CRONICĂ, recenzii ale unor noutăți din domeniile IT, carte, film, muzică și de la spectacole din Iași. La categoria SUPLIMENT sînt proiecte jurnalistice ale reporterilor CUZANET, derulate cu prilejul unor evenimente de execepție.

Scurt istoric

Agenția de presă CUZANET a apărut pe piața media online în februarie 2004, publicînd în special știri, interviuri și reportaje din mediul universitar ieșean. Aceasta publica materialele jurnalistice pe un forum, pe șapte fluxuri: General, Științific, Campus, Burse, Life, Locuri de muncă și, din octombrie 2009, Utilitare. Din 2006, reporterii agenției au început să acopere și evenimentele locale, la nivelul orașului Iași, în cadrul unui flux principal – Orașul. În 2008, CUZANET-ul s-a mutat pe un domeniu propriu și s-a îmbogățit cu secțiunile Supliment, Revista Presei, Foto și Utile.

În februarie 2014 a avut loc cel mai important rebranding pentru agenția de presă CUZANET. Site-ul a fost redesenat în totalitate, pentru a se alinia tendințelor din mediul online și a putea fi accesat de pe diverse platforme, logo-ul a fost modificat și secțiunile reorganizate.

Actualmente, cu un design modern și îndrăzneț, site-ul CUZANET pune accent pe imagini și pe interactivitate, care permit valorificarea conținutului jurnalistic de calitate exclusiv în peisajul mediatic ieșean.

Echipa

CUZANET este un proiect al Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Facultății de Litere de la „Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iași și integrează activitatea publicistică a studenților din anul al II-lea și al III-lea înscriși la această specializare.

Coordonator

prof. univ. dr. Daniel CONDURACHE

Editori

Otilia BĂLINIȘTEANU

Ioan STOLERU

Consultant

Laura PĂULEȚ

Web admin

Andrei VÎRGĂ

Premii obținute

  • Decembrie 2007: Loredana Oprea, premiul pentru presa scrisă la concursul organizat în cadrul Campaniei „Diversitatea – O șansă pentru Viitor”, concurînd cu agenția Mediafax, „Evenimentul” – Regional de Moldova, „Cuvîntul Liber” din Tîrgu Mureș, „Jurnalul Național”, „Expres Sibian”, „Tribuna Invățămîntului”, „Punctul” din Mureș;
  • Iunie 2009: Alina Iosub și George Gurescu, premiul pentru debut la Ziua agențiilor de presă – Premiile Agenției Rador;
  • Iunie 2009: Livia Movilescu, premiul pentru portret la Ziua agențiilor de presă – Premiile Agenției Rador.
  • Iunie 2010: Alexandra Panaete, Gianina Petruca, Alexandra Sandru – Cel mai bun documentar realizat de o agentie de presă23 de ani de la revolta studenteasca de la Iasi; Cristina Lotru – Cel mai bun produs realizat de un student de la o facultate de profilCu Dumnezeu, in ilegalitate la Ziua agențiilor de presă – Premiile Agenției Rador;
  • Iunie 2011: Carmen Ciocan, premiul pentru presaă scrisă la Gala Medica 2011 – Ediția a III-a, cu reportajul Viata-n colivie, ce spune povestea unor familii care au copii diagnosticați cu autism.
  • Octombrie 2011: Lucian Bălănuță, nominalizare la Premiul Parlamentului European, la secțiunea presă online pentru Experiment: ultima noapte de mers, intiia noapte intr-un scaun rulant

Ne puteți urmări și pe Facebook.