Nota autorului

Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filiala Iaşi, organizează în perioada 11-15 martie „Basic Surgical Skills”, un workshop dedicat studenţilor de la Facultatea de Medicină ai Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF).

Evenimentul va avea loc la ora 15.30 miercuri – vineri şi la ora 9.30 sîmbătă şi duminică în sediul SSCR, care se află la demisolul Institutului de Anatomie din cadrul UMF. Invitatul evenimentului este şi coordonatorul acestui proiect, asistent. univ. dr. Lozneanu Lili Gabriela, medic primar la Spitalul „Sf. Spiridon”, clinica Chirurgie I.

„Basic Surgical Skills” este unul din workshopurile cu tradiţie organizate de SSCR Iaşi încă de la înfiinţare. Acesta se desfăşoară în fiecare semestru al fiecărui an universitar, în număr variabil, încercînd să satisfacem cererea foarte mare a studenţilor dornici de a participa la workshopurile noastre. Noi dorim să oferim studenţilor accesul la o serie de cursuri diferite faţă de cele ţinute la facultate, care se bazează mai mult pe partea practică nu doar pe cea teoretică”, a declarat Roxana Bulgărescu, studentă la Facultatea de Medicină, anul V, vicepreşedinte SSCR.

Tematica va fi reprezentată de noţiuni de asepsie şi antisepsie, instrumentar chirurgical de bază, noduri chirurgicale, managementul plăgilor, suturi chirurgicale, noţiuni de chirurgie digestivă şi vasculară, pansamente şi bandaje.

Evenimentul se află la cea de-a XX-a ediție.

Sursa foto: learning.bmj.com