Asociaţia Cultural Artistică Studenţească „LUDIC”, alături de Teatrul „LUDIC”, organizează, în perioada 6-10 decembrie, cea de-a X-a ediție a Festivalului ”Zilele Teatrului LUDIC”. În cadrul manifestărilor vor fi puse în scenă 28 de spectacole variate de teatru, susţinute de trupe din ţară şi din străinătate. La festival vor fi prezente formaţii de teatru din România, Germania, Lituania, Italia, Spania. De asemenea, invitat al festivalului va fi Mihai Iorga, regizor și director al Teatrului Mic din Chișinău.

„Festivalul, ca toate mişcările artistice de tip studenţesc, a primit de la o ediţie la alta noi selecţii valorice şi exprimări performante. De-a lungul timpului, ne-am maturizat în organizarea artistică şi putem desfăşura cîte cinci-şase spectacole pe seară, în spaţii diferite”, a declarat Aurel Luca, directorul Asociaţiei Cultural Artistice Studenţești „LUDIC”.

Festivalul „Zilele Teatrului LUDIC” stă sub patronajul Asociaţiei Mondiale de Teatru şi este promovat în toate ţările membre cotizante la Association Internationale du Théâtre Amateur/ International Amateur Theatre Association (AITA/ IATA).

Teatrul Studenţesc „LUDIC” a fost înfiinţat în anul 1978. Trupa de teatru a participat la peste o sută de festivaluri internaţionale, în peste 45 de ţări din Africa, Asia, Europa, Canada, America şi a cîştigat peste 450 de trofee.

Sursa foto: www.facebook.com