Ziua Sistemelor Informatice Geografice, organizată la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului

Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) și Esri România vor organiza vineri, 19 noiembrie, de la ora 10:00, a VII-a ediție a GIS Day – Ziua Sistemelor Informatice Geografice – Building a Smarter World with GIS. Evenimentul se va desfășura on-line și este destinat elevilor și studenților.

Pe parcursul celor două ore participanții vor învăța despre știința geospațială și despre modul în care aceasta afectează lumea reală, despre cum hărțile ne oferă un mod puternic de a comunica și de a împărtăși informații, despre gestionarea unei aplicații de tip GIS în cazul unei situații de urgență și nu numai.

„Prin intermediul acestui eveniment, plantăm o sămînță care dezvoltă înțelegerea GIS-ului în comunitatea în care trăim. Este o oportunitate de a descoperi și de a înțelege avantajele GIS-ului în domeniile de pregătire ale studenților. GIS-ul oferă capabilități de vizualizare interactivă a datelor, analiză spațială și înțelegerea datelor de tip Big Data, pentru îmbunătățirea cunoștințelor din întreaga gamă de discipline academice. Învățarea utilizînd GIS oferă absolvenților un avantaj în multe domenii de activitate”, a declarat șef lucr. dr. ing.  Loredana Crengăniș, de la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului a TUIAȘI.

Sistemele informaționale geografice (GIS) reprezintă ansamblul tehnicilor moderne care se ocupă cu prelucrarea și analiza datelor în timp și spațiu. În urma procesării acestor date, se obțin hărțile statice sau dinamice.

GIS Day este un eveniment global care se desfășoară anual în aceeași zi și este dedicat utilizatorilor de sisteme informatice geografice, iar cu ocazia acestei zile se organizează în universități, instituții publice, școli sau firme o serie de conferințe, prezentări și aplicații.

Sursă foto: www.facebook.com