(GENERAL,12.00) INFORMATICA – CASTIGATORI – IMAGINE CUP 2009 / S-a ales echipa care va reprezenta Facultatea de Informatica din Iasi in etapa urmatoare a concursului Imagine Cup 2009.
(CUZANET, Iasi, 16 martie) – Imagine Cup 2009 si-a desemnat castigatorii din prima etapa. Ei sint Adrian Buzgar, Calin Jurvale si Andreas Resios, masteranzi ai Facultatii de Informatica din Iasi, intrati in concurs cu numele „Sytech”.
Proiectele locale ale sectiunii Software Design de la concursul Imagine Cup 2009 au fost analizate de profesorul Sabin Buraga, prodecan al Facultatii de Informatica din Iasi, alaturi de Mihai Diac – preparator MSC al Facultatii de Informatica Iasi, asist. drd. Adrian Iftene la Facultatea de Informatica Iasi si Gabriel Enea de la Grayn & Code40.
Echipa a avut la dispozitie 30 de minute pentru a-si prezenta, in fata juriului, solutia si pentru a clarifica aspectele legate de proiect. In cele 30 de minute cistigatorii au prezentat un rezumat al proiectului, un prototip functional al solutiei propuse, dar si un film care a spsu povestea lor si a temei abordate. 
Echipa Sytech va reprezenta Facultatea de Informatica din Iasi in etapa urmatoare, adica in semifinala competitiei care va avea loc pana pe 12 aprilie a.c.
Finala pe tara a concursului Imagine Cup 2009 va avea loc in perioada 16 – 17 mai a.c. la Bucuresti, finala la nivel mondial urmind sa aiba loc in Egipt, la Cairo.
Premiul pentru marele cistigator este de 25.000 USD, echipele clasate pe locurile al II-lea si al III-lea urmind sa primeasca 10.000, respectiv 5.000 USD. / Raluca Roxana Mihorianu