(GENERAL, 10.00) UNIVERSITATE – POLITEHNICA – MONOGRAFIE / Monografia Universitatii Tehnice “Gh. Asachi”, gata in februarie 2010.

(CUZANET, Iasi, 18 noiembrie) – De anul viitor, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” (UTI) va avea o monografie a institutiei, la realizarea careia lucreaza doua cadre didactice de la UTI, conf. dr. Mihai Dorin si lect. dr. Gabriel Asandului, dar si conf. dr. Matei Bejenaru, de la Universitatea de Arte “George Enescu”. "Artistul (nr: Matei Bejenaru) se va ocupa de partea de ilustrare si machetare a lucrarii, adica imbinarea textului cu imaginile. Totodata, el va realiza fotografii profesioniste in amfiteatrele universitatii, in laboratoare, in biblioteci care vor fi incluse in studiu", a explicat coordonatorul volumului monografic, conf. dr. Dorin Mihai, seful catedrei de Stiinte Socio-Umane de la UTI. Acesta a adaugat ca partea de text este, in prezent, finalizata: “eu am lucrat pe partea istorica, iar de statistici s-a ocupat lect. dr. Gabriel Asandului, colegul meu de la catedra de Stiinte Socio-Umane. Vreau sa fie o lucrare care sa reprezinte Politehnica, macar de calitatea celei a Universitatii «Alexandru Ioan Cuza»”.

Monografia va fi in format academic A 4 si va avea 250-300 de pagini, din care 100 de text in limba romana, dublate de traducerea in engleza, realizata de Prorectoratul de Relatii Internationale si Imagine Universitara a UTI, restul fiind dedicat unui album de imagini, atat din arhivele universitatii (documente, brevete, poze cu universitatea la inceputurile ei) – imagini care sa ilustreze evolutia in timp a universitatii, cat si fotografii recente a spatiilor celor mai reprezentative ale Politehnicii. Monografia va fi tiparita la Editura Politech a UTI sau la Polirom si se estimeaza ca va fi gata in februarie 2010.

Ideea elaborarii acestui studiu monografic ii apartine coorondatorului sau, conf. dr. Mihai Dorin, ca urmare a unui grant din anul 2005 cistigat de acesta de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, “Un proiect european in dinamica modernizarii Romaniei: evolutia Scolii politehnice iesene”. / Maria Burla