Sîmbătă, 12 decembrie, jurnalista Sanda Nicola va deschide seria întîlnirilor pe care Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ) din Iași le organizează periodic, destinate atît studenților de la specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării, cît și iubitorilor de povești de viață ce inspiră. Evenimentul va avea loc on-line, pe platforma Zoom, începînd de la ora 14.00. Persoanele interesate să participe la această întîlnire pot obține link-ul de conectare printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail asj.iasi07@gmail.com.

„Prin intermediul acestor activități de tipul celei de sîmbătă ne dorim să aflăm mai multe din culisele televiziunii sau vieții de jurnalist, ce greutăți întîmpină acesta și cum ne putem stăpîni emoțiile. Sanda Nicola a mai fost invitată la «Întîlnirile ASJ» și de către alte generații de studenți la Jurnalism. De data aceasta, întîlnirea va avea loc în mediul online din cauza condițiilor impuse de lege și pot participa studenți și de la alte specializări, nu doar de la Jurnalism. În prima parte a întîlnirii va fi mai mult o prezentare a invitatei noastre, iar în a doua parte va avea loc o discuție liberă, o sesiune de întrebări și răspunsuri”, a declarat Diana Nechita, președintele ASJ Iași.

Sanda Nicola a lucrat în presă timp de mai mult de 20 de ani, pentru numeroase televiziuni românești, Pro TV Deva, Prima TV, B1 TV, TVR, Antena 1, Realitatea TV și Digi 24. A prezentat știri, reportaje, tragedii, proteste, și a fost trimisul special la evenimente de importanță mondială, precum atacurile teroriste din Beirut, Londra și Paris, venirea lui Vladimir Putin la București sau referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE. A transmis corespondențe de la Vatican, atît în 2005, cînd Papa Ioan Paul al II-lea trecea la cele veșnice, cît și în 2019, cînd a avut loc vizita Papei Francisc în România.

„Întîlnirile ASJ” este un proiect consacrat al asociației, în cadrul căruia studenții au inițiat discuții pe teme actuale, precum și ateliere de lucru. Printre invitații de pînă acum s-au numărat gazetarul Cristian Tudor Popescu, scriitorii Dan Lungu, Cătălin Mihuleac, Florin Lăzărescu, Lucian Dan Teodorovici, Bogdan Suceavă, jurnaliștii Dan Negru, Moise Guran sau Carmen Avram.

Sursă foto: www.facebook.com