(ORASUL, 12.00) FINANTE- FORMULAR- VENITURI /  5000 de ieseni vor primi diferente de la plata impozitelor
(CUZANET,
Iasi, 16 octombrie) – Iesenii care contrbuie la bugetul de stat si au depus formularul 200, care priveste veniturile realizate in anul anterior, vor primi prin posta de la Directia Generala a Finantelor Publice deciziile de impunere pentru anul 2010. Aceste documente cuprind diferente de la plata impozitelor, fie ele in minus sau in plus.
Astfel, mai bine de 7000 de persoane vor plati o diferenta la impozit care se ridica la aproape 9 milioane de lei, in timp ce altor aproximativ 5000 de ieseni li se vor restitui sume care insumeaza circa 2 milioane de lei.
Iesenii care au de platit diferente de impozit au obligatia sa isi achite sumele respective in termen de 60 de zile, la trezoreriile locale. Cei care nu vor respecta termenul de plata, vor insuma dobanzi si penalitati de intarziere, in baza legilor in vigoare.
Persoanele care au de recuperat bani de la Fisc vor primi sumele prin transfer bancar sau direct de la trezorerii. Daca sumele sunt mai mici de 5 lei, ele se restituie doar la cerere, in caz contrar ramanand in evidenta pentru compensari viitoare, precizeaza oficialii Finantelor. Platile se vor face incepand cu luna decembrie a acestui an. / Georgiana Asiminii