Din presa spaniola aflam astazi despre decesul actritei Amparo Rivelles intr-un spital madrilen, muncitorii cu venituri mici, somerii si pensionarii vor fi scutiti de taxele pe venit, Spania cuprinde un numar de peste 1600 de oameni cu averi mari, din acest punct de vedere fiind clasata pe locul al VI-lea in Europa.

El Mundo (www.elmundo.es)

Din publicatia online de astazi aflam ca una dintre cele mai mari actrite ale Spaniei s-a stins aseara din viata la varsta de 88 de ani, la spitalul „Fundatia Jimenez Diaz” din Madrid. Actrita, provenita dintr-o familie de actori spanioli celebri, Rafael Rilvelles si Maria Fernanda Ladron de Guevara, a debutat la varsta de 13 ani, in cadrul companiei mamei sale, in comedia „Sapte Surori”, iar la 15 ani si-a facut aparitia in primul sau film „Mary Jane” al lui Armando Vidal. Faima sa a crescut rapid asa ca a fost solititata pentru a jucat in film celebre si piese de teatru realizate de regizori importanti. A jucat chiar si in telenovela „La madrastra” (n.r. „Mama vitrega”), in 1974. In decursul carierei sale a fost premiata, una dintre cele mai importante distinctii fiind premiul Goya, pentru cea mai buna actrita din filmul „Hay que deshacer la casa” (n.r. „Trebuie sa distrugem casa”).

El Pais (www.elpais.com)

Din publicatia spaniola aflam astazi de decizia Partidului Socialist de a scuti de plata impozitului pe venit categoria de persoane cu venituri de sub 16.000 de euro brut pe an. Reforma fiscala va avea in vedere pensionari, someri, muncitori cu venituri mici si familiile sarace cu copii, adica un numar de peste cinci milioane de centateni. Aplicarea reformei asupra acestor categorii de oameni i-ar ajuta pe acestia sa economiseasca 1000 de euro pe an. Masura a fost discutata in ultima parte a Conferintei Politice, urmand ca aceasta sa fie aprofundata in cadrul summit-ului socialist ce se va desfasura incepand de astazi, pana duminca aceasta.

ABC (www.abc.es)

Publicatia online anunta ca in Spania, numarul celor „ultra-bogati” a crescut in 2013 la 1625, cu 6,9 % mai mult fata de anul trecut, cand se inregistrau in jur de 1520 de persoane. Din raportul realizat de Wealth-X si UBS se afla ca populatia bogata dispune de active nete de 30 de milioane de dolari. Cuantumul averilor plaseaza Spania pe locul a saselea in clasamentul european, Germania si Marea Britanie ocupand locurile fruntase. In ceea ce priveste capitala spaniola, aceasta este situata pe locul al X-lea, cuprinzant in jur de 1000 de milionari.