În perioada 10-11 aprilie a.c., Consiliul Tineretului din România (CTR) în parteneriat cu Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) va demara o campanie pentru a stimula tinerii să se implice activ în viața democratică europeană și națională, în vederea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc pe 25 mai a.c.

Acțiunea se adresează tinerilor cu vîrsta cuprinsă între 14-35 de ani din regiunea Moldovei și face parte din Campania Națională de Informare și Conștientizare „Tinerii votează – Tinerii contează” sau League of Young Voters Romania. În cadrul acesteia, pe data de 10 aprilie se vor desfășura o conferință de presă și un seminar informativ, activități care vor dura între orele 11.00-12,00, respectiv 13.00-17.00. În cea de-a doua zi, între orele 11-16:00 va exista un punct de informare pentru tinerii interesați de campanie.

„Asociația noastră are o legătură strînsă cu Consiliul Tineretului din România de un an. Am mai colaborat în iarnă pentru un schimb de experiență cu Republica Moldova și ne bucurăm de aprecierea CTR-ului pentru modul de organizare și implementare a proiectelor ce sînt o reușită. CTR-ul ne-a contactat știind dorința noastră de implicare în proiectele lor, iar ei ne recunosc ca cea mai activă asociație studențească cu profil educativ-cultural. La eveniment vor fi invitați de la nivel național, printre care tineri ambasadori și reprezentanți ai CTR”, a declarat Andreea Dumitru, președintele ASFI.

Perioada de desfășurare a campaniei este ianuarie – iulie 2014. CTR este membru al Forumului European al Tineretului. Campania „Tinerii votează – Tinerii contează” este realizată la nivel național  în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Tineretului și Sportului și Biroul de Informare al Parlamentului European în Romania.

Sursă foto: www.cluj.astru.ro