Studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se pot înscrie pînă vineri, 2 noiembrie 2018, pentru a beneficia de una dintre cele două burse anuale oferite de nou-înființatul centru de studii coreene, ROK Center for Korean Studies. Pot concura pentru aceste burse doar studenții în ani terminali (III, respectiv, IV) și masteranzii, înmatriculați la învățămînt de zi, și care sînt de acord să participe la activitățile centrului. Cei interesați trebuie să depună la secretariatul Facultății de Litere un dosar de candidatură cu mențiunea „ROK”, ce va conține situaţia şcolară pentru anii de studiu finalizați, un CV, însoțit de diplome sau adeverințe care atestă activitățile și rezultatele menționate, o scrisoare de intenție și certificate de competență lingvistică (limba engleză și eventual limba coreeană).

„Centrul va acorda în fiecare an două burse studențești, fiecare în valoare de 800 RON/lună timp de zece luni. Beneficiarii bursei vor participa la activitățile centrului și vor contribui la desfășurarea acestora. Centrul va avea o bibliotecă, o expoziție permanentă si expoziții temporare și va organiza diverse activități academice, precum prelegeri, conferințe cu invitați din Coreea sau din alte centre din țară, și pentru publicul larg seară de film, ateliere, festival de cultură coreeană și altele”, a declarat lect. univ. dr. Oana Cogeanu, director proiect ROK. Aceasta a mai menționat că studenții selecatați vor trebui să fie prezenți la centru cel puțin zece ore săptămînal, timp în care vor ajuta la gestionarea activităților de la biblioteca instituției sau se vor ocupa de administrarea paginii de Facebook.

ROK Center for Korean Studies este un proiect finanțat de Academy for Korean Studies (Coreea de Sud) prin intermediul Seed Program for Korean studies și desfășoară activități de dezvoltare și promovare a studiilor coreene. Activitățile se vor desfășura în perioada 2018 – 2021. Valoarea proiectului se ridică la peste 340.000 de lei.

Sursă foto: radioiasi.ro