(CAMPUS, 15.00) "CUZA" – CANTINA – DESCHIDERE  / Dupa un an si doua luni de renovari, astazi, la Cantina "Gaudeamus" s-a servit prinzul.

(CUZANET, Iasi, 3 noiembrie) – Astazi, 3 noiembrie a.c. s-a redeschis cantina-restaurant Titu Maiorescu din incinta complexului Puskin. Deschiderea oficiala a avut loc la orele 11.00 in cadrul unei conferinte de presa sustinuta de prof. univ. dr. Vasile Isan, rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC), chiar la sediul cantinei, la parter. Aici vor putea lua masa incepand de astazi, cadrele didactice, iar la etajul intai vor fi serviti studentii. "Miul este acelasi pentru toata lumea, cu mentiunea ca preturile din meniul profesorilor sunt cu o ideea mai mari decat preturile din meniul studentilor" a declarat prof. univ. dr. Vasile Isan, rectorul UAIC. Preturile nu sunt semnificativ mai mari in comparatie cu anul trecut cand o portie de ciorba costa 1,20 lei, iar in prezent costa 1,35 lei, cu atat mai mult cu cat o parte din preturile produselor inseamna subventie de la buget pentru studenti.

Suma alocata din  bugetul de stat pentru lucrarile de consolidare si amenajare a ajuns  la  8,5 milioane lei. De asemenea, in mobilier  si  utilaje de bucatarie s-au investit peste 207.615,66 lei , sume alocate peste 90 % din bugetul de stat, iar pentru  vesela si case de marcat au fost investiti peste 43.856,7 lei din venituri proprii.

Cantina din Complexul studentesc "Titu Maiorescu" este deschisa in timpul saptamanii intre orele 12.00 si 20.30, sambata intre 12 si 15.30 pentru programul de la restaurant/cantina, iar intre orele 7.30 si 20.30 pentru sectorul de patiserie. / Anamaria Morosan, Lina Vdovii