Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare (LSAC) Iași organizează, în perioada 20 – 29 aprilie 2018, cea de-a VII-a ediție a competiției IT Marathon, concurs dedicat dezvoltării în domeniul IT, adresat studenților și elevilor din toată țara pasionați de tehnologie. Înscrerierile se fac pînă pe 18 aprilie și nu există taxă de participare.

IT Marathon cuprinde cinci secțiuni dedicate studenților: Desktop Applications, Web Development, Mobile Apps, „Do IT Yourself” și Design, cea din urmă fiind o secțiune nouă, introdusă anul acesta. „Am observat atît interesul tinerilor, cît și al companiilor, spre acest domeniu”, a declarat Robert Sumănaru, președintele LSAC. Elevii de liceu vor concura în cadrul Junior Dev, o probă-concurs de cinci ore, cîștigătorii beneficiind de admitere fără examen la Facultatea de Automatică și Calculatoare Iași (AC).

Secțiunile dedicate studenților se desfășoară sub forma unui „maraton” de 12 ore, pe parcursul căruia participanții trebuie să abordeze și să propună soluții într-un mod cît mai original unei problematici lansate de către companiile partenere în colaborare cu reprezentanți ai AC. În general, companiile partenere sînt din domeniul IT și urmăresc să identifice studenții cu potențial pentru a-i angaja ulterior. Acestea vor fi prezente și cu standuri la eveniment, de unde studenții interesați pot afla noutăți despre ofertele acestora și ultimele tehnologii utilizate în dezvoltarea produselor.

Festivitatea de deschidere va avea loc pe 20 aprilie, iar fiecărei secțiuni îi va fi dedicată o zi separată de desfășurare, studenții putîndu-se înscrie la mai multe secțiuni, individual sau în echipe de cîte doi. Pentru secțiunea Junior Dev, elevii se pot înscrie doar individual.

„Scopul nostru este de a crea un eveniment în care mediul academic și piața muncii se întrepătrund. Astfel, încurajăm studenții să se remarce în rîndul companiilor. Majoritatea concurenților noștri au fost angajați de companiile partenere, întrucît reprezentanții companiilor au intrat în contact direct cu participanții și cunoștințele lor”, a mai adăugat Robert Sumănaru.

Participanții vor avea masa de prînz asigurată, iar cei care nu sînt din municipiul Iași beneficiază de cazare în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” Iași, cu mențiunea că aceștia trebuie să precizeze că doresc cazare la înscriere.

Valoarea celor 18 premii de anul acesta este estimată la 1.000 €. Mai multe detalii despre calendarul de desfășurare a concursului și despre înscrieri pot fi consultate pe site-ul IT Marathon.

Numele companiilor care vor fi prezente la eveniment urmează să fie anunțate. Competiția IT Marathon se desfășoară în fiecare an la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași.

Sursă foto: Facebook IT Marathon