Masteranzii de la specializarea „Tehnici de producţie editorială în presa scrisă, audiovizual şi multimedia” de la catedra de Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, sub coordonarea prof. univ. dr. Dan Stoica, cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Alumni jurnalism UAIC”. Întîlnirea cu tema „Cea mai frumoasă și cea mai puțin frumoasă amintire din studenție” va avea loc sîmbătă, 12 mai 2018, între orele 11.00 – 13.00, în Sala Senat a UAIC.

„Ne-am dorit ca anul acesta evenimentul să aibă o nouă înfățișare, astfel că ne-am propus să organizăm întîlnirea clasică, cu profesorii și absolvenții, dar am adăugat și o componentă virtuală. Astfel, ne dorim să adunăm cît mai multe mărturii video ale absolvenților de Jurnalism, pe care să le putem apoi împărtăși cu cei prezenți în sală pe 12 mai”, a declarat Andreea Anton, unul dintre organizatorii evenimentului. Studenta a mai menționat că fișierele video vor fi urcate și pe site-ul catedrei de Jurnalism după eveniment, site care este încă în lucru momentan.

Invitații care au confirmat pînă în prezent participarea la eveniment sînt profesori ai catedrei, precum prof. univ. dr. Daniel Condurache, prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel și lect. univ. dr. Alexandru Lăzescu. Studenții se vor întîlni și cu alți absolvenți de Jurnalism.

Evenimentul se organizează anual în luna mai și reprezintă un prilej de discuții despre traiectoria carieriei unui absolvent de Jurnalism, despre presă și piața muncii și despre cum poate fi exploatată formarea unui absolvent de Jurnalism în alte domenii de lucru.

Sursa foto: Opinia Studențească