Cîștigătorii concursului de fotografie „Studenția la #TUIASI” au fost premiați marți, 13 noiembrie 2018, în cadrul unui vernisaj la Iulius Mall. La competiția care s-a desfășurat luna trecută au participat studenți și profesori de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), iar vernisajul are loc cu ocazia Zilelor TUIASI. Participanții au împărtășit prin fotografiile înscrise în concurs imagini reprezentative pentru viața de student, la școală, în campus, în vizitele de practică sau din experiențe internaționale.

Prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector relații internaționale, a oferit diplome de merit și a prezentat fotografiile cîștigătorilor. „Sîntem aici cei care am admirat deja ce ne-ați trimis și a fost postat pe site-ul universitații și pe pagina de Facebook crîmpeie din viața voastră, cum se vede studenția din punctul vostru de vedere, iar din punctul nostru de vedere se vede minunat”, a declarat prorectorul.

Printre cîștigători s-a numărat și profesorul Marcel Roman, iar prorectorul Irina Lungu a ținut să menționeze că „îl vedem cu studenții olimpici și cu steagul României. Dacă vreodată la un concurs ai putut să ții steagul Romaniei, atunci cred că acea bucurie este cel mai placut premiu, care poate sa ți-l ofere cineva cînd iți face o fotografie”.

Prorectorul a mai specificat că, dintre toate categoriile, cea mai grea de premiat a fost „Spiritul TUIASI”. Locul întîi la această categorie a fost obținut de fotografia în care sînt reprezentate niște cochilii de scoică și diferite alte elemente adunate pe cîteva dintre simbolurile universității. „Ele alcătuiesc o imagine care va fi folosită de acum înainte atunci cind vom vrea să transmitem fară cuvinte ceea ce ar însemna pentru noi univesitatea”, a adăugat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu. Cîștigătoarea, Ana Conachi, studentă la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, a afirmat că a ales aceste elemente deaorece consideră că „așa cum scoicile modelează perlele, așa spiritul TUIAȘI modelează mințile studenților”.

Cele șapte categorii și cîștigătorii concursului (fotografiile acestora pot fi văzute aici):

La școală
Gabriel Signeanu – I
Denis Hălănduț – II
BEST Iași – III

Viața în campus
Gabriel Valentin Grădinaru – I
Daniel Panicu – II
Anastasia Bînzaru III

Experiențe internaționale
Florin Bohotineanu – I
Vlad-Constantin Tudor – II
Inna Lebedinskaia – III

Concursuri, tabere și Zilele Porților Deschise
Lucian-Ilie Tiron – I
Marcel Roman – II
Cristian Zet – III

Învăț și practic
Denis Hălănduț – I
Daniel Panicu – II
BEST Iași – III

Studenții, văzuți prin ochii profesorilor
Oana Elena Colț – I
Cristian Zet – II
Mariana Ichim – III

Spiritul TUIASI
Ana Conachi – I
Trofin Dragoș – II
BEST Iași – III

Cîștigătorii de la fiecare categorie au fost premiați cu cîte 250 de lei (locul I), 150 de lei (locul al II-lea) și 100 de lei (locul al III-lea).