Studenții și profesorii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au timp pînă duminică, 27 octombrie 2019, să se înscrie la a șasea ediție a concursului de fotografie organizat anual de instituția de învățămînt superior. Cele mai bune fotografii care „arată studenția prin obiectivul aparatului de fotografiat” vor fi premiate în bani și expuse pe 12 noiembrie 2019, în cadrul unui vernisaj la Iulius Mall, organizat de Zilele Universității.

Cei interesați se pot înscrie în șapte categorii, respectiv: „La școală”, „Viața în campus ”, „Experiențe internaționale” „Concursuri, tabere și zilele porților deschise”, „Învăț și practic”, „Studenții, văzuți prin ochii profesorilor” și „Spiritul TUIASI”.  A șasea categorie se adresează profesorilor, iar la „Spiritul TUIASI” pot trimite fotografii atît studenții cît și profesorii Universității.

Premiile pentru fiecare categorie în parte sînt de 250 de lei pentru locul I, 150 de lei pentru locul al II-lea și 100 de lei pentru locul al III-lea, iar regulamentul și condițiile de participare pot fi consultate pe site-ul competiției. Cîștigătorii vor fi anunțați luni, 4 noiembrie 2019, pe pagina de facebook a TUIASI. 

„Viața de student la TUIASI este atît de frumoasă și ne dorim să fie cunoscută de cît mai multe persoane, care să o vadă și prin ochii studenților și ai profesorilor de la Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași. Poate nu toate momentele surprinse sînt perfecte din punctul de vedere al tehnicii fotografice, dar cu siguranță sînt reale și reflectă emoția celui care le-a surprins. Profesorii fac parte, la fel ca studenții, din viața academică a universității, iar mulți dintre ei au, pe lîngă înclinarea tehnică, și latura creativă, care se manifestă, printre altele, și prin fotografie. Fotografiile primite de la dînșii de-a lungul anilor au fost foarte reușite”,

a declarat echipa Prorectoratului Relații Internaționale de la TUIASI, organizatorii concursului.

Din 2014, cînd a fost lansat acest concurs, organizatorii au înregistrat peste 200 de participanti și mai mult de 400 de fotografii primite de la studenți și profesori.

Sursă foto: pexels.com