Faza națională a Concursului Profesional „Tudor Tănăsescu”, competiție organizată în parteneriat cu Liga Studenților Electroniști (LSE) și adresată studenților din anii II-IV (licență) și I de master ai facultăților cu profil electronic, de automatică și calculatoare din România, se desfășoară anul acesta în perioada 22 – 24 martie, la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) din cadrul Universității Politehnice din Bucureşti.

Concursul presupune două discipline, semnale circuite și sisteme și respectiv, circuite integrate analogice. Studenții pot participa doar la una dintre acestea, întrucît cele două se desfășoară în același timp. Fiecare presupune o probă scrisă și una practică. Primii zece studenți clasați după corectarea lucrărilor scrise se califică la proba practică, decisivă pentru rezultatele finale.

Înainte de faza națională, cei mai buni studenți de la facultățile de profil din toată țara sînt selectați de către cadrele didactice de la materiile respective pentru a reprezenta orașele în care studiază la București. „La Iași, profesorii aleg în jur de două persoane pe care le trimit la București”, a precizat Nicoleta Porușniuc, secretar general al Ligii Studenților Electroniști din Iași.

După preselecțiile din fiecare zonă, rămîn aproximativ 35 de participanți pentru faza națională. „Premiile sînt în general surprize de la sponsori și de la facultate, dar sînt chiar valoroase. Anul trecut, de exemplu, premiul I a constat într-un laptop destul de bun. Studenții ies practic în evidență în fața firmelor sponsor, care pot să-i cheme la un interviu. De asemenea, cîștigătorii au un punct forte în CV, pentru că e un concurs destul de prestigios și îl recunosc firmele în general”, a declarat Victor Man, coordonatorul de anul acesta al concursului și secretar al departamentului învățămînt al LSE.

Anul trecut, studenții din Iași au obținut două premii: premiul I la disciplina circuite integrate analogice (Ion Stelea) și premiul IV la aceeași disciplină (Marcu Cătălin), ambii reprezentând Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Anul acesta, premierea va avea loc pe 24 martie, în ultima zi de concurs.

Sursă foto: concrett.ro