Gala Voluntarului Ieșean va avea loc joi, 5 decembrie 2019, în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași (CCS), începînd cu ora 19.00. În cadrul evenimentului organizat de CCS vor fi premiate asociațiile studențești din Iași în funcție de proiectele de voluntariat desfășurate în ultimul an. Accesul este gratuit și se face pe baza de invitație, care se poate lua de la secretariatul CCS.

Asociațiile studențești și-au înscris proiectele pînă la data de 15 noiembrie 2019, iar acestea vor fi jurizate în cadrul a patru categorii: voluntarul anului, proiectul de voluntariat al anului, coordonatorul de voluntariat al anului și organizația anului. Cea de-a doua categorie este împărțită în domeniile: social, sănătate, cultură, sport, educație, tineret, activism civic și mediu.

„Nu am gîndit acest eveniment prin cîștigarea unui premiu ce constă în bunuri materiale sau a unor sume de bani, ci mai degrabă ca o recunoaștere publică a meritelor tinerilor, așadar cu siguranță cîștigătorii vor beneficia de un trofeu și o diplomă”,

a declarat Diana Mihai, referent cultural CCS.

În acest an, în cadrul competiției au fost înscrise peste 60 de proiecte de voluntariat. În perioada 18 – 25 noiembrie 2019 are loc jurizarea acestora, urmînd ca pe data de 5 decembrie, în cadrul galei, să fie anunțați cîștigătorii.

În ediția anterioară au fost premiate proiecte care au vizat dezvoltarea abilităților de auto-exprimare și argumentare ale tinerilor, precum proiectul „Formează-te! Be soft. Play hard” al Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) – filiala Iaşi, dar și proiecte precum „Tabăra din pridvorul satului” al Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Iaşi, care presupune organizarea unor tabere de vară în diferite parohii din Arhiepiscopia Iaşilor.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean, Ateneul Național din Iași și Filarmonica de Stat „Moldova” din Iași.

Sursă foto: Ziarul Lumina