Pe data de 4 aprilie, Liga Studentilor de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iasi organizeaza un “Seminar de gatit”. Concursul se adreseaza studentilor de la USAMV si se va desfasura incepand cu ora 14.00. Acesta va avea loc in caminele C1 si C3 ale Universitatii, unde concurentii vor prepara mancarurile. Degustarile si premierea vor avea loc intr-un cort asezat in fata caminelor.

La concurs s-au inscris 32 de concurenti, care vor forma 16 echipe. Juriul va fi alcatuit dintr-un profesor, doi studenti si un sponsor. Echipele au la dispozitie o ora jumatate pentru a gati, ei putand crea orice fel de preparat. In acest timp, juriul va vorbi publicului prezent in cort despre efectul terapeutic al condimentelor in mancare.

“Dupa discurs vom face concursuri cu intrebari despre gastronomie, despre mancare, despre condimente pentru publicul aflat in cort iar cei care vor raspunde vor primii premii de la sponsori:condiment, tricouri etc. Dupa acest concurs va urma o degustare de vinuri alese din crama Universitatii. In jur de cinci soiuri de vinuri vor fi puse pe mese: doua soiuri de vin alb, doua de vin rosu si unul rose. Va urma o prezenatare facuta de catre sponsori (Alex Condimnets) pentru budinci si creme, aceasta fiind urmata de prezentarea si degustarea mancarilor gatite de bucatarii concurenti. Degustarea mancarurilor gatite de concurenti se va face de catre cei din juru dar si publicul va avea ocazia de a gusta din ele”, a explicat Remus Ghiorghita, organizator si membru LSUSAMV.

In urma jurizarilor vor fi acordate trei titluri concurentilor: “Student Chef” , “Chef de Cusine”  si ”Chef de Partie”.

“Castigatorii vor fi premiati cu electrocasnice: cuptoare, tigai, mixere care cu siguranta vor fi de ajutor pentru studenti. In jurul orei 18.00 “Seminarul de gatit” se va termina, dar nu si distractia, care va continua tot intr-un ritm foarte energic intr-un club din Iasi, unde concurentii impreuna cu organizatori si cei prezenti vor fi invitati la o petrecere ”, a mai adaugat Remus Ghiorghita.

„Seminarul de gatit” este un proiect al Ligii Studentilor care a avut loc pentru prima data anul trecut in Caminul C3, unde s-au  inscris sapte sutdenti care au preparat, fiecare cu ajutorul unui coleg, mai multe feluri de mancare. Ideea acestui seminar a fost a studentilor din “Clubul de Zootehnie” din cadrul Ligii USAMV.

Corina Maftei