Ansamblul folcloric „Mugurelul” susţine marţi, 18 decembrie 2018, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universităţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV), un spectacol de colinde şi obiceiuri de Anul Nou. Evenimentul începe la ora 16.30, iar intrarea este liberă. Sînt așteptați studenți, profesori și alți pasionați de datini ce țin de sărbătorile de iarnă.

Anul acesta, pe lîngă Ansamblul folcloric „Mugurelul”, vor urca pe scenă Ansamblul folcloric „Arcanul” din Suceava, Ansamblul folcloric „Poienile Izei” Maramureș, Ansamblul folcloric „Heleșteni” Iași și Corul Universității de Arte „George Enescu” din Iași. Fiecare ansamblu va prezenta publicului colindele, portul popular şi tradiţiile specifice zonei de unde provine.

„Avem spectacole în ţară cît şi în străinătate, iar datorită performanţelor noastre, fiind văzuţi şi apreciaţi de ceilalţi, am fost solicitaţi să ţinem momente artistice chiar la nunţi şi diferite evenimente private”, a declarat Timofte Ionuţ, dansator şi coordonator al Ansamblului „Mugurelul”.

În momentul de faţă, Ansamblul „Mugurelul” este format din 80 de membri, împărţiţi în două grupe: studenţi ai USAMV şi seniori, cei care au înfiinţat ansamblul acum 48 de ani.

Sursă foto: bunadimineataiasi.ro