A IX-a ediție a festivalului „Zilele Studentului Francofon” are loc anul acesta între 16 – 20 mai în parcul complexului studențesc „Titu Maiorescu” („la Balenă”). Evenimentul, organizat de Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), se adresează studenților ieșeni.

Aspectul campusului va fi schimbat de către voluntarii ASFI, care vor face zona mai prietenoasă. Ei pregătesc ateliere de dezvoltare personală, activități artistice și recreative în care, spun voluntarii, se regăsesc și ei. „Avem o parte de motivare intrisecă, sînt activități care nouă ne plac și vrem să le facem și pentru cei din afara asociației”, a declarat Ana Plumb, președinte ASFI.

Festivalul va debuta miercuri, 16 mai, cu un concert folk susținut de Adrian Beznă și trupa Aproape Unplugged. Joi și vineri se vor desfășura atelierele de dezvoltare personală, de dans, momentele de teatru și film, iar ziua de sîmbătă va începe cu o vînătoare de comori și se va încheia cu o seară de chitară.

Asociația Studenților Francofoni din Iași este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2001 la inițiativa lectoriței Nathalie Duplaissy și a unor studenți de diferite naționalități.

Sursă foto: Facebook ASFI